Balkan-Handball.com

Nenad Maksić pred EP juniora: Cilj je ulazak u drugi krug

Muška juniorska reprezentacija Srbija privodi kraju pripreme za Evropsko prvenstvo koje je na programu u slovenačkom Celju od 19. do 29. jula. Izabranici selektora Nenada Maksića spremali su se za predstojeće takmičenje na Zlataru, u Kragujevcu i Kanjiži, da bi kao generalnu probu odigrali turnir u Mađarskoj na kojem su učešće pored domaće selekcije i Srbije, još uzeli Poljska i Rusija. Svoje viđenje urađenog u pripremnom periodu izneo je selektor srpskih juniora, Nenad Maksić.

-Zadovoljan sam urađenim, imali smo dobre uslove za rad u Srbiji, iako nije sve bilo idealno, pre svega zbog dužine priprema. U ekipi je dosta debitanata, momci su zdravi i spremni, izuzev Vuka Milenkovića, nadam se da će zdravstvena služba uspeti da sanira njegovu povredu pa da krene sa nama u Sloveniju.- sumirao je svoje utiske Nenad Maksić.

Poslednju proveru pred Evropsko prvenstvo juniorska reprezentacija Srbije imala je na turniru u Mađarskoj, kroz tri jake provere sa učesnicima predstojećeg takmičenja u Celju. Turnir je trajao tri dana, a rivali srpskim juniorima su bile selekcije Mađarske, Poljske i Rusije. Srbija je zabeležila pobedu u duelu sa domaćom selekcijom, da bi usledili porazi od Poljaka i Rusa.

-Prvu utakmicu smo odigrali protiv dobre ekipe Mađarske, koja je duže na okupu od nas. Mislim da smo pokazali visok nivo igre, sa velikom željom, u fazi napada gotovo idealno. Druga utakmica protiv Poljaka je pokazala određene slabosti naše ekipe. Protivnik je zaista za svaki respekt, na kraju su nijanse odlučivale pobednika. Treću utakmicu smo izgubili od Rusa, bilo je jako malo vremena za oporavak, mi nemamo kapacitet da odigramo tri jake utakmice za tri dana. Drugi meč smo igrali u večernjem terminu, da bi na megdan Rusima izašli sutradan u jutarnjim satima. Više je bilo pozitivnih stvari na turniru, nego loših, tako da sam generalno zadovoljan.

Na prvenstvu Evrope u Celju, juniorska reprezentacija Srbije takmičiće se u okviru grupe B, gde će za protivnike imati domaću selekciju Slovenije, Norvešku i Izrael. Selektor Nenad Maksić govorio je o šansama reprezentacije Srbije, kao i kvalitetima rivala u grupi.

-Želimo da prođemo u drugi krug, iako smo imali dosta problema sa povredama i otkazima pojedinih igrača. Mislim da je to realan cilj. Primarno je da obezbedimo plasman na Svetsko prvenstvo. Slovenija je po meni najjača ekipa u grupi, imaju kontinuitet rezultata sa ovom generacijom, igraju na svom terenu. Dobri su kao ekipa, dugo su na okupu i funkcionišu na pravi način. Norvežani su nas pobedili na prvenstvu sveta prošle godine u Gruziji, kvalitetna ekipa. Mislim da će to biti utakmica za prolaz u drugi krug, bez namere da potcenim Izrael. Izraelci su odigrali dobar turnir u Italiji, borbena ekipa koja se nikada ne predaje. Prva utakmica je najteža na prvenstvu, tako da se nadam da ćemo uspešno prebroditi meč sa Izraelom, pa sa Norvežanima u drugom kolu odlučivati putnika u sledeću fazu.- izjavio je selektor Nenad Maksić.

Juniori će odraditi još dva treninga u Beogradu, nakon čega sledi put u Sloveniju na Evropsko prvenstvo, a prvi meč sa selekcijom Izraela na programu je 19. jula u 17 časova.

Stefan Branežac

One Comment

  1. Vrbancic

    16/07/2018 at 17:32

    Disciplina mladog Maksica se vidi i na ovoj fotografiji. Tu smo gde jesmo.Zbog takvih i slicnih njemu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *