Nenad Puljezević: Sve je manje "top klase" među stativama! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nenad Puljezević: Sve je manje „top klase“ među stativama!

Nenad Puljezević: Sve je manje „top klase“ među stativama!

Marko Marjanović
1 komentar

Nakon 37 godina posta, ekipa Al Arabija osvojila je šampionat Katara, pošto je u finalu završnog turnira u Duhailu savladala Al Vakru 31:29. Doprinos u osvajanju trofeja tima koji sa klupe vodi Rafa Gihosa dao je i trio sa ovih prostora – Darko Stevanović, Danijel Šarić i trener golmana Nenad Puljezević, koji je za Balkan-Handball.com opisao put Al Arabija do velikog uspeha.

-Darko nije igrao u finalu zbog limitiranog broja stranaca, dok je Šarić bio onaj pravi kada je najviše trebalo. Ovoga puta nije bilo impresivne statistike po broju intervencija, ali je odbranio ključne šuteve u trenucima kada se finale lomilo. Bilo je tu određenih problema sa povredama, zbog čega sam dozirao njegovu minutažu do poslednje utakmice, kako bi mogao da brani 60 minuta u finalu.  Ovo je veliki uspeh za klub, predugo se čekalo na ovu titulu – počinje legendarni golman razgovor za naš portal.

-Sezona je bila dosta turbulentna. Bili smo najbolji do prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa, a onda se promenio trener, došao je Rafa i trebalo je dosta vremena za adaptaciju na tu promenu, na sistem igre koji on forsira. Zbog toga smo nešto slabije krenuli nakon „restarta“, ali smo uhvatili ritam na vreme.

-Verovao sam da smo favoriti protiv Al Vakre i da ćemo dobiti finale, iako su nam oni naneli nekoliko neugodnih poraza u nizu. Tri puta su nas dobili u neizvesnim završnicama, ali smo ovoga puta bili apsolutno spremni da slavimo. Osvojili smo azijsku Ligu šampiona i domaće prvenstvo, tako da možemo biti prezadovoljni rezultatima.

Puljezević je izneo i zanimljivu opservaciju o golmanima u aktuelnom rukometnom dobu.

-Čini mi se da danas ni blizu nema toliko čuvara mreže koji se mogu svrstati u „top klasu“ kao pre desetak godina. U aktuelnom trenutku možemo ih izbrojati na prste jedne ruke, dok ih je nekada bilo mnogo više. Činjenica je da bez vrhunskog golmana nema velikih rezultata, pogledajmo samo ko je stajao na golu timova koji su osvajali Ligu šampiona u deceniji na izmaku. Počnimo od Milosavljeva pa nadalje, do Omejera. Tu su bili Anderson, Šarić, Šmal, Šego, Šterbik… To bi mogao biti problem i za Katar, pitam se ko će braniti kada se Šarić povuče. Znamo kakav je njegov udeo u uspesima, a jasno je da u svom dvorištu nemaju ni izbliza takav potencijal. Međutim, vrhunac problema je i što na tržištu u ovom trenutku nemaju ni koga da „naturalizuju“, nema dostupnih golmana na tržištu koji bi mogli da dođu.

-Ako realno sagledamo situaciju, nema više toliko mladih golmana koji obećavaju veliku karijeru, kao što ih je nekada, taćnije skoro uvek bilo. Svi znamo da ih ima samo nekoliko, i svi znamo ko su. Meni se među njima najviše dopada Torbjern Bergerud, mislim da je najveći kapacitet i očekujem da ostvari pun svoj potencijal u narednom periodu – konstatovao je Nenad Puljezević.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Sd 11/11/2020 - 21:41

A Buric, on nije kao potencijal, daj molim te…

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball