Balkan-Handball.com

NEXE BEZ ŽARA: Magdeburg ubedljiv u Našicama

Ekipa Neksea doživela je treći uzstopni poraz u EHF Ligi Evrope. Nakon Monpeljea i CSKA, hrvatski vicešampion položio je oružje i pred Magdeburgom, koji je ubedljivo slavio u Našicama – 24:32 (8:15). 

Nekse je bilo bez šanse u ovoj utakmici. Nakon sjajnog starta sezone, tim Hrvoja Horvata se trenutno nalazi u padu forme, što se jasno moglo videti večeras u Našicama. Nije bilo prepoznatljivog žara u igri „Gromova“, pa je nemački tim lako opravdao ulogu favorita, u utakmici tokom koje je imao i dvocifrenu prednost. 

Odlična je bila gostujuća zona sa Musom, Gulerudom i O’Salivenom, a na svom nivou bio je i golman Grin, pa je Nekseov napad poznat po tečnosti i uigranosti bio prilično nemoćan. Pokupšao je Hrvoje Horvat zbog toga igru 7 na 6, ali ni to nije pomoglo. 

O intezitetu odbrane, najbolje govori činjenica da tim iz Našica nije napravio niti jedno isključenje na ovoj utakmici. Doduše, i Magdeburg je napravio samo jedno, i to Željko Musa koji je bio i najefikasniji u svom timu sa pet golova, koliko je postigao i Mertens. Najraspoloženiji u domaćim redovima bio je Janko Kević sa sedam golova.

Nexe – Magdeburg 24:32 (8:15)

NEXE: Car (2), Radovanović (8); Bakić 2, Mileta 1, Mrđenović, Barišić Jaman, Jelinić 3, Vida 1, Severec 1, Pešić, Kević 7 (3), Rodin 1, Tomić 1, Jaganjac 4, Vozab, Pribetić 3

MAGDEBURG: Green (10), Thulin (4); Musa 5, Steinert 4, Kristijansson 2, Pettersson 3, Magnusson 3 (1), Hornke, Gullerud, Mertens 5, O’Sullivan 3, Bezjak 2, Damgaaard 2, Preuss 2

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *