Nexe daleko od novog podviga, Gepingen overio F4 u Našicama - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nexe daleko od novog podviga, Gepingen overio F4 u Našicama

Nexe daleko od novog podviga, Gepingen overio F4 u Našicama

Marko Marjanović
0 komentar

Nije Nexe bilo ni blizu senzacionalno ubedljive pobede protiv Gepingena, kakva je bila neophodna za drugi uzastopni fajnal-for EHF Lige Evrope. Ovoga puta, „Gromovi“ su zaustavljeni u četvrtfinalu od odličnog Gepingena, koji ne samo da je odbranio 32:23 iz Nemačke, već je slavio i u Našicama  27:31 (12:13).

Nadali su se čudu vicešampioni Hrvatske, ali je tada jenjavala iz minuta u minut revanša, jer borba nikako nije izlazila iz egala. Čak su gosti i češće bili u prednosti, ali ne više od dva razlike. Odličan početak Mihaila Radovanovića i Janka Kevića nije dovoljno valorizovan, pre svega lošim odlukama domaćina u napadu, naročito sa igračim više. 

Čvrstom odbranom i individualnim kvalitetom bekova u napadu, Bundesligaš je utakmicu uveo u „mirnu luku“, i nije joj dozvolio da iz nje izađe do samog kraja. I pre 46. minuta, kada je Gepingen prvi put poveo sa tri razlike (18:21), postalo je jasno ko će biti putnik na završni turnir iz ovog dvomeča (27. i 28. maj u Flensburgu).

RK NEXE – Frisch Auf Göppingen  27:31 (12:13)

RK NEXE: Kuzmanović, Račić 1, Bakić 3, Mileta, Vejin 2, Sršen, Radovanović (9 obrana), Jelinić, Blažević, Severec 1, Moslavac 5, Kević 8, Tomić 2, Melić 1, Markušić 2, Pribetić 1

Frisch Auf Göppingen: Kneule 4, Duarte Brito 1, Andersen 4, Rebman (3 obrane/2 sedmerca)), Šarac 6, Šego (4 obrane), Blagotinšek, Schiller 4, Röller 2, Goller 1, Gulliksen 3, Hermann 1, Kozina 2, Malus 1, Scmidt 2

Sedmerci: NEXE: 5/7; Göppingen 2/2

Isključenja: NEXE: 6 minuta (Bakić 2′, Jelinić 2′, Tomić 2′); Göppingen: 8 minuta (Šarac 2′, 2′, Duarte 2′, Goller 2′)

Foto: rknexe.hr

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball