Balkan-Handball.com

NIKO KAO CINDRA: Peti fajnal-for u nizu majstora iz Ogulina!

Sitno se broji do nove edicije najvećeg spektakla u rukometnom svetu – fajnal fora EHF Lige šampiona u Kelnu. Iako sa limitiranim, neznatnim brojem navijača, 12. završni turnir elitnog takmičenja pod svodovima Lankses arene iščekuje se sa podjednakim nestrpljenjem kao i pre početka ere koronavirusa.

„Rukometna Meka“ će 12. i 13. juna ugostiti četiri ekipe koju su najviše pokazale u eliminacionoj fazi –  Barselonu, Pari Sen Žermen, Nant i Olborg. I ovoga puta, brojne vedete će se boriti za najvredniji trofej, a među njima treba istići Luku Cindrića iz vrlo ubedljivog razloga.

Naime, hrvatski reprezentativac će ove godine u Kelnu biti jedini igrač kojem će to biti peti uzastopni nastup na fajnal-foru! Da uspeh bude izraženiji – počevši od 2017, on je to učinio sa tri različita kluba – Vardarom, Vive Kielceom i Barselonom.

Te 2017, dao je ogroman doprinos u istorijskom osvajanju titule Vardara, ali u poslednje tri sezone nije uspeo da se ponovo okiti lovorikama. 

Od rukometaša sa balkanskih prostora, Momir Ilić je igrao osam završnih turnira, od toga šest uzastopnih, u dresu Kila i Vesprema. Pet fajnal-forova, ali ne u nizu, ima i Domagoj Duvnjak. Kirilu Lazarovu će ovo biti sedmi fajnal for, a ukupno čak deveto polufinale Lige šampiona, ali čak ni on nije uspeo da poveže pet uzastopnih.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *