Nikola Matlieski, selektor makedonskih kadeta: Bugojno vrhunska provera za mlade igrače - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nikola Matlieski, selektor makedonskih kadeta: Bugojno vrhunska provera za mlade igrače

Nikola Matlieski, selektor makedonskih kadeta: Bugojno vrhunska provera za mlade igrače

Marko Marjanović
0 komentar

Prvi dan na petom međunarodnom turniru „Rukomet je moja budućnost“ u Bugojnu bio je veoma naporan za makedonske kadete (generacija 1998). Odigrali su dva meča, i oba izgubili – od Poljske sa 25:22, i od Slovenije rezultatom 32:23.

Sastav selektora Nikole Matlieskog bio je oslabljen izostankom dve vrlo važne karike, Šiljegova i Tankoskog, a da situacija bude gora, u prvom poluvremenu protiv poljaka povredio se i Serafimov.

  • Mi smo maksimalo borili protiv Poljske, imali smo vođstvo u 40. minutu, ali nismo uspeli da izdržimo visok tempo do kraja. Dobro smo se borili, igrali smo jako, motivisano, dali smo maksimum. Dva važna igrača su nam bila povređena, imali smo skraćenu rotaciju, ali ne želim da to bude alibi. Protiv Poljaka smo mogli do povoljnijeg ishoda, ali smo promašili puno otvorenih šuteva i napravili dosta neiznuđenih grešaka.

-Što se tiče poraza od Slovenije, igrali smo u grču od početka, stigao nas je umor iz prve utakmice koju smo odigrali svega par sati ranije, i nismo mogli da se suprotstavimo jakom rivalu. Glavni igrači su nam se istrošili jer su dali 120 % protiv Poljske – analizirao je Matlieski učinak svojih pulena prvog dana takmičenja u Bugojnu.

Sledi meč protiv domaćina, Bosne i Hercegovine.

-Nadam se da ćemo uspeti da „skrpimo“ ekipu za sutrašnji meč sa Bosnom i Hercegovinom, da će se povređeni igrači oporaviti i da ćemo odigrati bolje. Ponavljam, nije mali hendikep izostanak Tankoskog i Šiljegova, a fali i još nekoliko igrača…

-Nekoliko rukometaša iz ove generacije će učestvovati narednog leta na Svetskom prvenstvu za mlade u Alžiru, gde verujem da će pružiti svoj maksimum – ističe makedonski selektor.

TURNIR U BUGOJNU PUN POGODAK

Što se tiče same ideje i organizacije turnira, Matlieski ima samo reči hvale.

-Ovaj turnir je vrhunska provera za mlade igrače. Iz godine u godinu je sve bolji, od ove imamo i gerflor što je sjajan boljitak. Imamo odlično suđenje, dolaze najbolje sudije, ne samo Balkana već sveta. Kao što će vam reći svi učesnici, organizacija turnira je zaista odlična.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball