Balkan-Handball.com

NOKAUT U SKOPLJU: Šterbik i Karačić sredili šampiona Evrope!

Aktuelni šampion Evrope, Vive Tauron Kielce, ponovo će nokautiran da traži izlaz iz hale „Jane Sandanski“ u Skoplju. Rukometaši Vardara savladali su poljski tim 40:34 (18:18) i tako poslali poruku vezanu za borbu za prvo mesto u grupi koje znači direktan plasman u četvrtfinale EHF lige šampiona.

Junaci Vardarove velike pobede bili su Arpad Šterbik (14 odbrana) i Igor Karačić (devet golova) koji su svako na svom delu terenu, napravili razliku u drugom poluvremenu i digli na noge euforičnu Vardarovu publiku.

U duelu dve slabe odbrane, prevagu je napravila golmanska rola bivšeg golmana Barselone, Siudad Reala i Vesprema,

Vođstvo Vardara od 9:6, istopilo se do 11:12 Kielcea, ali je po receptu domaćih, rival položio oružje u nastavku.

Poslednji egal je viđen na 23:23 u 37. minutu, a onda su Šterbik na jednoj, te Karačić, Dušebajev i Marsenić na drugoj strani. Izgubljeni u paklu skopske hale, bekovi Kielcea nisu imali rešenja za Vardarovu odbranu u kojoj je glavnu rolu imao Timur Dibirov. Ni nezaustavljivi Žulen Aginagalde, koji je u prvom delu pravio dar-mar sredini odbrane makedonskog šampiona, nije više bio od koristi.

U 48. minutu bilo je 31:26 za domaće, a pet minuta pre kraja 37:28. Dve odbrane Filipa Ivića (sedam odbrana) na kraju meča sprečile su potpunu katastrofu tima Talanta Dušebajeva.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *