Norvežani se spremaju u Srbiji – Rasprodata hala u Bergenu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Norvežani se spremaju u Srbiji – Rasprodata hala u Bergenu

Reprezentacije Srbije i Norveške odlučivaće u četvrtak i nedelju o prvom mestu u grupi kvalifikacija za EHF EURO 2024. Utakmice u Novom Sadu (18 časova) i Bergenu (16.45) biće veoma interesantne ako je sudeći prema duelu viđenom na SP 2023 u Katovicama, gde su Norvežani slomili otpor „orlova“ tek u poslednjih deset minuta.

Tim Jonasa Vilea ostao je bez polufinala nakon dramatične završnice sa Španijom u kojoj je imao loptu i prednost desetak sekundi pre kraja. To je sada arhivirano, a novi ciljevi postavljeni:

  • Moramo unaprediti našu igru u pozicionom napadu. Napadačka igra nema stabilnost još uvek. Moguće je da je do ponavljanja, tako da ćemo raditi na tome. Moramo naći dobra rešenja u igri 7 na 6 i na odbranu 5-1.Osećamo da su Danci i Francuzi dva koraka ispred nas, a da smo odmah iza Švedske i Španije. To ne znači da ne možemo da ih pobedimo – kazao je Vil i prokomentarisao Srbiju:
  • Protiv Srba samo se rezultat računa. Prvo i osnovno, želimo da se kvalifikujemo, a drugo, Srbija je dobra reprezentacija. Imaćemo tri treninga pred utakmicu, nećemo dodavati nove stvari, pre ćemo se baviti onim što smo već raditi. Potrudićemo se da odigramo na najboljem mogućem nivou – zaključio je selektor reprezentacije Norveške. 

Karte za utakmicu u Bergenu su planule. Prema dostupnim podacima kapacitet je 2.000 mesta.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *