Norvežanke "u drugoj" do Srbije - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Norvežanke „u drugoj“ do Srbije

Norvežanke „u drugoj“ do Srbije

zika.bogdanovic
0 komentar

Bilo je dovoljno samo jedno poluvreme za aktuelne šampionke da obezbede plasman u četvrtfinale protiv solidne Češke. Utakmica u kojoj bi sve osim pobede Norvežanki bilo ravno senzaciji, protekla je u odradjivanju posla u kojoj je razlika u jednom trenutku iznosila plus 13 golova. Počeo je Hegerson sa najjačom postavom koju ima, nije kalkulisao na početku. Medjutim, kada je ostvarena ova maksimalna razlika polako je selektor Norveške menjao. Zamenio je golmane, što je najbolji način iskoristila zvanično najbolja igračica meča drugi golman Silje Solberg sa fantastičnih 52% uspešnosti odbrana.

Kod pobednica nepogrešive su bile Hajdi Loke sa 5/5 i Nora Mork sa takodje 5 golova. Kod poraženih nešto bolja od ostalih bila je Iveta Luzumova sa 6 golova. Inače selektor Češke je opravdao svoje prezime Besnji jer je u toku meča samo nervozno šetao pored klupe, dobacivao sudijama kad kod je imao prilike za to i konačno posle još jednog u nizu ispada dobio je zašluženih 2 minuta kazne.

Sve u svemu rutinska pobeda Norveške na putu odbrane titule svetskog prvaka, 31-21.

STATISTIKA

HERGEIRSON: OHRABRUJUĆE PRED ČETVRTFINALE

Torir Hegerson, selektor Norveške je otvorio konfeneciju za novinare: „Čestitam ekipi Češke na pruženom otpru večeras, mi veoma poštujemo njihov kvalitet jer smo se sastali s njima prošle godine na EP i ne baš lako smo ih pobedili. Srečan sam što je večeras odbrana odradila posao maksimalno, jer su usledili laki golovi iz kontri. To me veoma ohrabruje pred sledeći četvrtfinalni meč.

Jan Besnji, selektor Češke se zahvalio no komplimentima koje je dobio od kolege Hegersona i čestitao mu na pobedi jer su zaista bili mnogo bolji i poželeo puno sreće u narednom meču.

Stine Bredal Oftedal, srednji bek Norveške je rekla: „Slažem se sa mojim trenerom u potpunosti, ovaj meč smo rešili tako što smo na startu odmah odigrali odlično i odvojili se rezultatski.“

Petra Vitkova, pivot Češke: „ Čestitam ekipi Norveške, bile su bolje od nas u svim aspektima. Dali su nam puno lakih golova“

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball