Nova „bomba“ Vardara- stigla i Alison Pino – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Nova „bomba“ Vardara- stigla i Alison Pino

Vardar još uvek ne zaključuje listu pojačanja za sledeću sezonu. Poslednja u nizu je najveća zvezda francuskog ženskog rukometa i najbolja igračica sveta u izboru svetske rukometne federacije za 2009 godinu, Alison Pino (24).

Alison je četvrta Francuskinja koja postaje „Vardarka“ pošto su pre nje ugovore potpisale zemljakinje Siraba Dembele (krilo), Amandin Lejno (golmanka) i Klodin Mendi (bek).

Pino u Skoplje stiže iz Valčee što joj je bila prva inostrana destinacija u karijeri pošto je predhodno provela po tri sezone u Isiju i Mecu.

Imala je ugovor sa Oltchimom na još godinu dana, ali je odlučila da iskoristi mogućnost da ga raskine zbog nepravovremeno neisplaćenih plata i želje da iskoristi narednih nekoliko meseci za oporavak obnovljene povrede kolena. Par dana posle šokantnog polufinala Lige šampiona u Vespremu kada je Đer ostavio rumunski „dream team“ bez finala, Pino je odlučila da napusti Rumuniju i ode na odmor pre kraja sezone.

Sa reprezentacijom Francuske ima dva srebra sa svetskih šamponata(2009 i 2011) kada je i bila birana u idealnu postavu prvenstva.

 

 

3 Comments

 1. jovan

  19/04/2013 at 17:15

  Samo jedno pitanje:
  sta ce rade sa toliko srednih bekova???????

 2. Darko23

  19/04/2013 at 17:18

  Za sve ove igracice moras imati ogroman budzet… Evropa bez dileme dobija novi tukometni gigant.. Neki bi rekli da je ovo previse lepo da bi bilo istinito, ali po svemu sudeci ovo je SERIOZAN PROJEKT jer pored pojacanja sponzor gradi i novu salu za 5 000 gledatelja i ulaze novac i u mladinskim kategorijama…

  • Vardar

   21/04/2013 at 19:38

   makedonsko-evropski drim tim

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *