Nova Norvežanka na golu Djera - stiže Grimsbo - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nova Norvežanka na golu Djera – stiže Grimsbo

Nova Norvežanka na golu Djera – stiže Grimsbo

Zorica Radojkovic
1 komentar

Povreda Jelene Grubisic koja ce je udaljiti od terena do kraja sezone uslovila je da Djer ostane samo sa Orsulom Her pred nastavak takmičenja u Ligi šampiona u kome brane evropsku krunu. Kao i u slučaju kada se Lunde povukla zbog trudnoće pa stigla Grubišić, menadžment madjarskih šampioki je brzo reagovao i angažovao novu iskusnu golmanku. U mali grad na pola puta izmedju Budimpešte i Beča stići će nova trofejna Norvežanka, Kari Aalvik Grimsbo(30). 

Poziv koji se ne odbija Norvežanku je zatekao u redovima Esbjerga čije boje brani od 2010.godine kada je stigla iz Bjasena.

Grimsbo kao druga golmanka Norvežanki nikada nije potpuno izašla iza senke neprikosnovene Lunde, ali se pamte neke od njenih vrhunskih partija na odlučujućim utakmicama velikih takmičenja. U svojoj kolekciji ima dva olimpijska zlata, jedno svetsko i četiri evropska.

Na evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Madjarskoj, Grimsbo je povredila koleno još u grupnoj fazi takmičenja, ali je onda u prvi plan iskočila mladjana Silje Solberg i postala najbolja golmanka prvenstva.

Od ranije je poznato da Lunde odlazi iz Djera na kraju sezone.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball