Balkan-Handball.com

Novo lice u Barseloni – Danijel Šarić: "San svakog igrača"

 Nekadašnji golman reprezentacije Srbije i Crne Gore, Danijel Šarić, u utorak je i zvanično postao član najslavnijeg rukometnog kluba na planeti, španske Barselone. Popularni "Šara", koji je u svojoj karijeri, između ostalog, nosio dresove Crvene zvezde, Sintelona, a kasnije Ademar Leona, gde je stekao svetsko ime, pa poslednje godine, Portland San Antonia, ekskluzivno za Balkan-Handball.com, samo par minuta nakon završetka svečanosti na stadionu "Nou Kamp" govorio je o svojim utiscima.

– Upravo se završila prezentacija. Predivan je osećaj potpisati za ovako veliki klub. Međutim, ne treba se zavaravati time. Mora se napraviti nešto ove godine, pa da se kaže, super, napravio si nešto u svom životu. Naravno, presrećan sam što sam potpisao za Barsu i san je svakoga da ovde završi karijeru, ali je izuzetno bitno da sledeće leto dočekamo sa nekim titulama.

Portland San Antonio je, isto tako, bio velika stepenica u tvojoj karijeri, ali je finansijska kriza učinila svoje. U Pamploni si se zadržao samo godinu dana. Prošle sezone su jedino Barselona i Aragon, mogli u potpunosti da isprate svoje obaveze u ASOBAL-u.

– Tako je. Tamo sam bio potpisao na četiri godine i mislio da ću se fino srediti i odraditi taj ugovor. Međutim, došlo je do ekonomskih problema, u rukometu, u čitavoj Španiji, tako da su mi se otvorila vrata da dođem u veliku Barselonu. Naravno, na ovome ne treba stati.

Barselona se ove godine opasno pojačava. Danas su predstavljena dva Danijela, Sarmiento i Šarić, a tu je stigao i Rutenka. Prethodnih godina, Barselona je bila iza Siudad Reala u domaćim okvirima, a čini se, još dalje iza ekipe Talanta Dušebajeva i nemačkog Kila u pohodima na Ligu šampiona. Da li je vreme da nas Barsa vrati u "devedesete"?

– Sa tim pojačanjima i igračima koji su ovde, možemo napraviti jedan veliki pomak i srušiti Siudad Real. Daćemo sve od sebe. Naravno, ni oni nisu sedeli skrštenih ruku, već su se i oni pripremili za ono što ih čeka. Videćemo…

Žika Bogdanović & Saša Kuburović

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *