OD REALNOG DO NAJLUĐEG: Šta sve može da se desi odlučujućeg vikenda - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa OD REALNOG DO NAJLUĐEG: Šta sve može da se desi odlučujućeg vikenda

OD REALNOG DO NAJLUĐEG: Šta sve može da se desi odlučujućeg vikenda

zika.bogdanovic
0 komentar

Kombinacija u vezi četiri najbolje trećeplasirane selekcije, pred poslednje kolo kvalifikacija za EP 2020, ima „milion“. Ono što je realno pred poslednji vikend u kome još Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina žele plasman na prvo kontinentalno takmičenje sa 24 reprezentacije, jeste da sve tri selekcije imaju šansu da dođu i do drugih mesta u svojim grupama.

Srbiji će to poći za rukom pobedom od šest golova (poraz 29:24) nad Švajcarskom, Crna Gora može i minimalno da savlada Ukrajinu, dok Bosna i Hercegovina i pobedom u Češkoj, ne bi bila sigurna na drugom mestu, tačnije, vrlo verovatno bi završila kao treća na deobi sa Češkom i Belorusijom na deobi sa osam bodova (Češka +6, Belorusija +4, BiH – 10 gol razlika). Bosancima je potrebna pobeda od osam i više golova kako bi overili drugo mesto ili bilo kaka trijumf uz kiks Belorusa sa Fincima.

Što se tiče trećeg mesta pred poslednje kolo, ishoda ima mnogo. Izvesno je da će dva boda imati trećeplasirane ekipe u grupi gde su Izrael i Poljska, zatim Bosna i Hercegovina, odnosno, Ukrajina i Crna Gora (ko god da završi kao treći).

Ako govorimo o „realnom scenariju“, onda bi porazom u Poljskoj, a očekivanom pobedom Nemaca nad Kosovarima, Izrael završio kao treći sa dva boda.

Turska bi porazom na Islandu overila nulu u duelima sa Makedoncima i Islanđanima, uz očekivan poraz Grka u Strumici. U suprotnom, Grci bi došli u neverovatnu situaciju da budu treći sa 5 bodova što se nikada do sada nije desilo.

Bosna i Hercegovina i porazom u Češkoj ostaje kao treća sa dva boda, a pobedom bi mogla da završi kao treća i sa četiri.

Holandija ima šansu da pobedom nad Letoncima (koji su se već plasirali) dođe do dva boda (trenutna gol razlika -12).

Rumuni i Litvanci mogu do trećeg mesta u grupi u slučaju da naprave iznenađenja u Francuskoj ili Portugalu, što je malo verovatno.

Italijani su u svojoj grupi treći bez bodova, a do dva bi mogli samo pobedom u gostima u Mađarskoj.

I u osmoj grupi situacija je jasna. Trećeplasirani, Ukrajina ilI Crna Gora, imaće dva boda. Crnogorci bi remijem kao trećeplasirani imali i tri, što je gotovo sigurna ulaznica za EURO 2020.

REALAN SCENARIO

Srbija 3 ili Švajcarska 2 (trenutna gol razlika -3)
Ukrajina 2 (-4)
BiH 2 (trenutno -10)
Holandija 2 (-12)
Izrael 2 (gol razlika -30)
Turska 0
Rumunija 0
Italija 0

„NAJLUĐI SCENARIO“

Ako govorimo o teoriji, onda bi po njoj moglo da se desi i sledeće. Kosovari bi pobedom u Nemačkoj, a pobedom Izraela u Poljskoj, završili kao trećeplasirani sa sva četiri boda. „Orlovi“ bi bilo kojom pobedom došli do tri boda kao trećeplasirani, ukoliko ne savladaju Švajcarce sa šest golova. Grci bi u „ludom scenariju“ pobedom u Strumici i očekivanom trijumfom Islanda nad Turskom došli do pet bodova kao trećeplasirani.

BiH bi pobedom u Češkoj manjom od osam razlike završila kao treća (u slučaju pobede Belorusa nad Fincima kod kuće) sa četiri boda.

Holanđani (sa Letoncima kod kuće), a sa druge strane, Rumuni ili Litvanci, odnosno, Italijani, mogu da dobace najviše do dva uz senzacije koje bi napravili u gostima.

Konačno, remi Crne Gore i Ukrajine, zakucao bi Crnogorce na treće mesto sa tri osvojena boda u duelima sa Dancima i Ukrajincima.

Kada bi se sve ovo izdešavalo o poslednjem putniku na EURO 2020 odlučila bi gol-razlika između Srbije i Crne Gore. Srbija je na -9 i to bi bilo pobošljano u slučaju pobede, dok su Crnogorci na -15 posle teškog poraza u Danskoj (37:26) i to se ne bi menjalo posle remija.

Ovo praktično znači da je Srbiji bilo koja pobeda nad Švajcarskom dovoljna za plasman na EP 2020.

„NAJLUĐI EPILOG“

Grčka 5
*Kosovo 4
BiH 4
Srbija 3
Crna Gora 3
Holandija 2
Rumunija 2
Italija 2

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball