Odlično poluvreme Izviđača u Berlinu, ipak dvocifren poraz - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Odlično poluvreme Izviđača u Berlinu, ipak dvocifren poraz

Odlično poluvreme Izviđača u Berlinu, ipak dvocifren poraz

"Skauti" se na dostojanstven način oprostili od Evrope.

Marko Marjanović
0 komentar

Upao je mladi tim Izviđača u najtežu grupu EHF Lige Evrope, pa je i pre početka bilo jasno da bi svaki eventualni bod u društvu Dinama, Berlina i Šamberija bio velika senzacija. Tim Tonija Čoline nije uspeo da izbegne „nulu“, ali je definitivno imao trenutke demonstracije raskoši velikog talenta, poput prvog poluvremena u Berlinu. Nisu se šampioni BiH uplašili u „Maks Šmeling“ dvorani, odigrali su sjajnih 30 minuta protiv lidera Bundeslige, i to je ono što će pamtiti više od konačnog rezultata, koji je glasio 34:23 (16:15).

Slično kao u susretu ovih timova u Ljubuškom, Izviđač je našao način da parira gigantu 30 minuta, ali su „Lisice“ u nastavku ubacile u tri brzine više. Otvorili su drugo poluvreme serijom od čak 8:0, koja se potom produžila i na 12:1, pa je na semaforu za tili čas pisalo 28:16, i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Filip Odak je imao svoje veče, pogodio je čak deset puta. Ivano Pavlović je postigao četiri, a Diano Ćeško tri gola. Zvonimir Lukenda i Edvin Dželilović dodali su po dva, dok su Mile Lasić i Zlatko Ševo postigli po jedan pogodak. Haris Suljević je sakupio sedam, a Aldin Alihodžić tri odbrane.

U redovima pobednika grupe, Frajhofer šest, Jakobs pet a Orlov četiri gola. Dva puta je pogodio i Marko Kopljar, a odličan je bio Viktor Kireev sa 16 odbrana. Trener Sifert je odmarao neke udarne snage, s obzirom da su Berlinci ranije obezbedili prvo mesto.

Standings provided by Sofascore

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball