Okupili se Slovenci: Nema braće Skube, Henigmana, Blagotinšeka… – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Okupili se Slovenci: Nema braće Skube, Henigmana, Blagotinšeka…

Muška reprezentacija Slovenije na čelu sa selektorom Ljubom Vranješem okupila se u nedelju u Zrečeu pred prve kvalifikacione mečeve za EURO 2022. Polufinalisti sa prošlog kontinentalnog nadmetanja nalaze se u grupi sa Holandijom, Poljskom i Turskom. Najbolje dve ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo.

Slovenija će prvi meč igrati protiv Poljske u Celju, u četvrtak, 5. novembra od 19.15, bez prisustva gledalaca na tribinama, a tri dana kasnije gostovaće Turskoj u Eskišehiru (17.00).

Zbog problema sa koronavirusom, Vranješ je ekipu okupio u Zrečeu, gde će za kratko vreme pokušati da je pripremi za predstojeće izazove. Slovenački selektor je bio prinuđen da pređe na „plan B“, jer su neki od vodećih igrača bili sprečeni da dođu, što zbog bolesti što zbog potreba. U odnosu na prvobitni spisak, nema braće Skube – Sebastijan se povredio, a Staš ostao „zarobljen“ u Belorusiji, pošto zbog tamošnjih novih mera ne može da izađe iz države.

Još ranije je zbog pozitivnog testa otpao Blaž Blagotinšek, pa je umesto njega pozvan Igor Žabić. Na spisku se našli još Tadej Mazej, Miljan Vujović i Matic Grošelj, kao i mlada nada Barselone Domen Makuc.

-Očekuju nas dve izazovne utakmice. Očekujem da se novi igrači što pre integrišu u tim, želim da svi dišu kao jedan, i verujem da ćemo to postići do četvrtka. Imaćemo do tada osam treninga, šest sa novopozvanim igračima. Biće teško bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali sigurno da i novi momci imaju kvalitet – rekao je selektor Vranješ.

U reprezentaciju se vratio i legendarni Dragan Gajić, koji sa Limožom beleži sjajne rezultate u Francuskoj.

-Osećanja po povratku u nacionalni tim su pomešana. S jedne strane, osećam se kao da ću ponovo debitovati, a sa druge, vrlo dobro znam šta nas čeka u takmičarskom smislu, sa novim, mladim igračima, pravim debitantima. Mislim da će sve biti kak treba – rekao je 36-godišnji as.

Rad reprezentacije Slovenije na ovom okupljanju odvijaće se na izuzetno visokom preventivnom nivou, kako bi se sprečila mogućnost zaraze. Po merama EHF-a, testiranja će biti obavezna pre svih mečeva, a reprezentacija je i fizički odvojena od ostalih posetioca u Termama Zreče. Što se tiče gostovanja u Turskoj, nacionalni tim će putovati posebnim letom sa mariborskog aerodroma, direktno na civilni aerodrom u Eskišehiru, gde će se meč odigrati.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *