Balkan-Handball.com

Olimpijske Igre u Tokiju otkazane za 2021. godinu!

Međunarodni olimpijski Komitet (MOK) doneo je odluku o odlaganju Olimpijskih Igara u Tokiju zbog pandemije korona virusa..

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i premijer Japana Abe Šinzo doneli su odluku da 32. Letnje Olimpijske igre u Tokiju moraju biti odložene. Igre neće biti održane u 2020. godini, ali moraju biti organizovane najkasnije do leta 2021. godine. Ova odluka je donesena kako bi se očuvalo zdravlje sportista, svih koji su uključeni u organizaciju i kompletne međunarodne zajednice.

Na sastanku je dogovoreno i da će Igre zadržati naziv Olimpijske i Paraolimpijske igre Tokio 2020.

Tim povodom predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković je rekao:

„Mišljenja smo da je Međunarodni olimpijski komitet doneo pravu odluku time što je odložio Olimpijske igre. Kako sam i svaki put do sada rekao, zdravlje sportista mora biti na prvom mestu i ovo je upravo pokazatelj da je MOK odgovorna i ozbiljna organizacija koja čuje i poštuje glas sportista i nacionalnih olimpijskih komiteta. Ova odluka sigurno nije bila laka ni za Međunarodni olimpijski komitet, ni za japansku stranu, ali ona pokazuje da ideja olimpizma prevazilazi sport i uvek radi u koristi čoveka i čovečanstva. Svima nama predstoji ozbiljan poduhvat da se prvo izborimo sa ovim podmuklim virusom, a onda nakon toga da sve planove i aktivnosti prilagodimo novoj situaciji u kojoj se niko nikada do sada nije našao. Siguran sam da će sportisti i svi ostali ljudi od sporta kad sve ovo prođe, uspeti da se na najbolji mogući način pripreme za najveći sportski događaj na našoj planeti“.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *