"Orlovi" krenuli, Aleksa Kolaković o Gracu: Ovo je dobra grupa za nas - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „Orlovi“ krenuli, Aleksa Kolaković o Gracu: Ovo je dobra grupa za nas

„Orlovi“ krenuli, Aleksa Kolaković o Gracu: Ovo je dobra grupa za nas

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Srbija okupila se u nedelju u Kovilovu, gde obavlja prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje je očekuje u januaru. Nakon utakmica sa Egiptom 28. i 29. decembra, izabranici Nenada Peruničića će učestvovati na turniru „Zlatne lige“, a potom ih očekuje odlazak u Grac gde će se od devetog januara takmičiti sa selekcijama Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

O svemu tom, pričao je igrač Sen Rafaela, srednji bek reprezentacije Aleksa Kolaković (22).

“Okupili smo se u nedelju, kada smo bili nekompletni. Doduše i sada nam fale igrači, ali mogu da kažem da dobro radimo. Treninzi su ozbiljni, dajemo sve od sebe, radimo punom parom da bismo se što bolje spremili za sve ono što nas očekuje. Polako ulazimo u dobar ritam i spremamo se za te prve dve utakmica sa Egiprtom, pa onda “Zlatna” liga, i na kraju ono zbog čega smo ovde – Evropsko prvenstvo”

Prva pripremna utakmica Srbiju očekuje u subotu, od 18 časova na Banjici, a protivnik je Egipat. Dan kasnije “Orlovi” će sa istim rivalom odmeriti snage u Nišu. Ulaz na obe utakmice će biti slobodan uz podignutu ulaznicu-pozivnicu na blagajnama hala.

“Pripreme za Evropsko prvenstvo kreću upravo preko tih utakmica sa Egiptom, a kasnije i na mečevima sa jačim selekcijama u Zlatnoj ligi. Tu bi trebalo da vidimo na čemu smo i koliko zaista možemo.“

Srbija će na EP-u biti u grupi A zajedno sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Belorusijom.

 „Crna Gora je mlada ekipa i pokazala je već da može sa svim da igra i svakoga da pobedi. Bili su bolji od Danske u kvalifikacijama za EP 2020. Sa druge strane, i Belorusija je nezgodan protivnik, koji takođe može svakoga da iznenadi, ali isto tako i od svakoga da izgubi. Hrvatska jeste najjača selekcija u našoj grupi, ali mislim da je ovo dobra grupa za nas, i da imamo lepu priliku da se plasiramo u narednu fazu takmičenja“.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball