"Orlovi" na Slovačku (18): Imamo veliku odgovornost - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „Orlovi“ na Slovačku (18): Imamo veliku odgovornost

„Orlovi“ na Slovačku (18): Imamo veliku odgovornost

zika.bogdanovic
0 komentar

Nisu blistali „orlovi“ u Finskoj, ali se na kraju pišu bodovi i pored loše igre. Priliku za popravni imaju u završnih 60 minuta kvalifikacija za EHF EURO 2024 protiv Slovačke u Novom Sadu (18 časova – SPENS), rezultatski neopterećeni. Za ovaj meč Toni Đerona neće moći da računa na Miloša Orbovića i Vanju Ilić zbog povreda.

  • Imamo veliku odgovornost sutra prema publici, porodicama, deci koja će sutra doći da nas podrže. Tu su i oni koji treniraju rukomet, maštaju o dresu nacionalnog tima i oni nas prate putem televizije. Zbog svih njih moramo da damo svoj maksimum i potrudimo se da im prikažemo dobru igru i zanimljiv meč. Iako smo se već kvalifikovali, nije bilo mnogo vremena za pripremu. Moramo da iskoristimo ovu priliku da unapredimo svoju igru za Evrpsko prvenstvo, s obzirom na to da nećemo imati mnogo prilika da se okupljamo i radimo zajedno do kraja godine. Slovačka je izuzetna reprezentacija, moj sunarodnik je selektor, veliki broj igrača igra u Španiji, zatim Bundes ligi, sve to zahteva respekt jer svaku našu grešku, oni će odmah naplatiti. 

Predrag Vejin ovako je video duel u Finskoj.

„Slabiji performans nas kao ekipe, ali ono što je najbitnije jeste da je ekipa pokazala karakter. To su najteže utakmice za igranje, kada znaš da si se plasirao na Evropsko prvenstvo. Nismo potcenili rivala, ali je ovo bio trenutak u kojem smo mi imali mnogo promašenih zicera,a protivnik ide na sve. Kod nas se odnos prema dresu ne dovodi u pitanje i to je primarni razlog zbog kojeg ćemo i sutra dati sve od sebe. Tako je na kraju bilo i u Finskoj, jedino što je sport takav, da ti ne ide uvek onako kako želiš iako daješ sve od sebe”, zaključio je Predrag Vejin.

Tribine velike dvorane SPENS-a će prema tvrdnjama iz RSS biti gotovo pune. Raduje se tome Bogdan Radivojević:

  • Najbitniji je kolektiv, kako pobeđujemo zajedno, tako i gubimo. Ono što je lepo jeste što je sve više pobeda, sve češće smo favoriti i sa punim pravom mogu da kažem da je to bio slučaj i protiv Finske i da je to slučaj uz dužno poštovanje protivnika i sutra protiv Slovačke. To nije uloga u kojoj smo bili dugo vremena, ali sada se stvari menjaju i mi moramo sa tim da se nosimo. Na kraju, budućnost rukometa je u našim rukama, zbog nas deca kreću na rukomet i zbog nas se ovaj sport još više voli. Snažan smo kolektiv na terenu i van njega, to se vidi i ka tome težimo i na sledećem prvenstvu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball