Balkan-Handball.com

„PANČEV PONOVO U OFSAJDU“: „Kilijane, zašto rušiš kafanske teorije?“

Makedonska fudbalska legenda Darko Pančev je pre par dana podigao veliku prašinu izjavom „ko to gleda rukomet u Evropi?“, oličenu u velikom broju negativnih komentara prema sportskoj veličini u drugoj polovini osamdesetih i početkom devedesetih, kojoj je, posle uspeha Crvene zvezde, karijera strmoglavo krenula nizbrdo odlaskom u inostranstvo.

Čovek koji zna šta znači uspeti u vrhunskom sportu, usudio se da olako izrekne komentare vezane za uspehe Vardara u EHF Ligi šampiona, ali i „pecne“ navijače u Makedoniji, koji bi po njegovom mišljenju gledali bilo šta, samo da su uspešni…

Navijači su kazali šta imaju, ali su rukometaši zaćutali, a ne bi trebalo. Sport sa najviše uspeha u istoriji Makedonije kao nezavisne države, zaslužio je da neko digne glas. Mnogo su više puta Lazarov, Ristovski, Stoilov i ekipa kroz ove decenije obradovali naciju nego bilo koji fudbaler.

I kao „kec na deset“ stigla je slika iz Pariza, gde je utakmicu domaće lige između Pari Sen Žermena i Nima gledala jedna od globalno najvećih fudbalskih faca, dečko kome predviđaju da će biti naslednik Mesija i Ronalda – Kilijan Mbape.

Mladi Francuz, sin rukometašice, došao je da pogleda meč svog kluba i tako odgovorio na pitanje „Ko to gleda rukomet u Evropi?“.

U poređenju sa fudbalom, retko šta se može kandidovati kao sport. To ne znači da ne postoji. Da li je reč o frustraciji ili zaboravu šta znači vrhunski sport u kome se bilo pre tri decenije, tek, Pančev je razočarao mnoge…

FOTO: Kevin Domas – Handnews.fr

One Comment

  1. Bobo

    07/03/2020 at 09:43

    Pančev je fenomen, kako je od zlatne kopačke postao zlatna papuča samo on zna.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *