Balkan-Handball.com

Perkovac pred Metalurg: Enormna korist ako prođemo

Nakon što je eliminisao eliminisao tim iz svoje domovine, zagrebačku Dubravu, trener Kreinsa Goran Perkovac će se za veliki uspeh i plasman u grupnu fazu Lige Evrope boriti protiv još jednog tima sa balkanskog podneblja – skopskim Metalurgom.

Nije švajcarski prvoligaš impresionirao na svom terenu protiv Dubrave, gde je slavio sa 26:24, ali je u revanšu bio puno bolji rival. Pred žreb za poslednju rundu kvalifikacija, olimpijski šampion iz Atlante koji sa klupe predvodi švajcarskog predstavnika rekao je da njegov tim neće biti favorit koga god da dobije za rivala. Međutim, nakon što mu je volja žreba dodelila Metalurg, njegove reči delovale su optimističnije:

Želimo plasman u grupnu fazu, to je naš zajednički cilj. Klub će imati enormnu korist ako eliminišemo Metalurg – rekao je Perkovac.

Prvi meč između Metalurga i Kriensa igra se 22. septembra u Skoplju, dok je revanš sedam dana kasnije u Švajcarskoj.

Perkovac vodi Kriens od 2018. godine, a trenersko ime napravio je baš u Švajcarskoj, gde je osvajao titule sa Pfadi Vinterturom i Kadetenom iz Šafhauzena. Vodio je i reprezentaciju Švajcarske, a imao i kratke epizode u nemačkom Mindenu, odnosno, Libekeu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *