Balkan-Handball.com

Peskaši iz 14 zemalja na Jarun Kupu 2019

U prostorijama Hostela Zagreb održano je javno izvlačenje skupina za Jarun kup 2019 godine, koji će se održati na pješčanim terenima na Jarunu. Ovaj pjeskaški turnir već je godinama najjaći turnir u Hrvatskoj, te spada u top 3 najjača u Europi. Na njemu će nastupiti natjecatelji iz čak 14 zemalja, a održat će se od 26.4 do 1.5, uz sve jaču i jaču konkurenciju.

Najviše borbe će se održati u seniorskoj muškoj u ženskoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji nastupit će 10 ekipa koje će se boriti za tron na Jarunu. U ženskoj konkurenciji prošlogodišnje šampionke WHBC Kontesa Nera nastupit će u grupi B zajedno s poljskim Pyrki Poznanom, curama iz Toyota MHC Dubrave i Chemo  Profila Zagreb, te sa slovenskom ekipom RK Mivka, koje prvi put nastupaju na Turniru.

U skupini B, mađarski LadyBugs imati će težak posao protiv nizozemskog WestSite Amsterdam, a svoju priliku također čekaju viceprvakinje Hrvatske Detono Zagreb, RK Zelina „Furioze“ te selekcija Kine.

U muškoj seniorskoj konkurenciji tradicionalno će se održati najveća borba za tron. Skupina A ugostiti će poljski Damy Rade Inowroclaw te prvake Mađarske HIR SAT BHC, a tu također nastupaju i prošlogodišnja trećeplasirana ekipa Sesveta iz Zagreba, BHC Falco Aeterna iz Splita te Hello Zagreb 1. Skupina B sastoji se u potpunosti od internacionalnih ekipa, a posebno moramo spomenuti nacionalnu selekciju Švedske koja je bila polufinalist Svjetskog prvenstva u Kazanu prošle godine, a s njima su izvučeni švicarski prvaci BHV Wassershloss, mađarski Salgotarjani Strandepitok, te debitanti na turniru RK Mivka, te selekcija Kine.

Skupinu C predvode Beach Stars BHC, te viceprvaci Hrvatske Toyota MHC Dubrava, a njima su se pridružili Chemo Profili Zagreb, Hello Zagreb 2, te AKRP Zagreb. U skupini D, domaćin turnira Detono Zagreb veliku borbu će voditi protiv danskog HEI beachhandballa koji je prošlogodišnji finalist turnira, a svoju priliku iz sjene čekaju White Boysi iz Kaštela, BHC All Saints iz Zagreba, te druga ekipa švicarskog prvaka Wasserschloss Rookies. 

Na turniru će se  održati i natjecanja od 2000. do 2010. godišta. Dodite i podržite pjeskaše u borbi za mesto na tronu .

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *