Počelo Prvenstvo Azije u Južnoj Koreji - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Počelo Prvenstvo Azije u Južnoj Koreji

Počelo Prvenstvo Azije u Južnoj Koreji

zika.bogdanovic
1 komentar

PIŠE: MARKO SELAKOVIĆ

Prvenstvo Azije počelo je 18. januara u Južnoj Koreji. Sa oreolom favorita nastupaju domaćini, kao i Katar, koji nastupa u unekoliko oslabljenom sastavu u odnosu na prethodne godine. Iz prikrajka svoju šansu vrebaju učesnici prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva Japan, Bahrein i najprijatnije izbenađenje tog šampionata Saudijska Arabija, koja je pod vođstvom Nenada Kljaića (kojeg je pod kontroverznim okolnostima nasledio španski stručnjak Fernando Barbeito) pokazala da može biti kost u grlu i najjačim svetskim selekcijama. Ambicije ne krije i Iran, čiji su ključni igrači: bekovi braća Esteki, pivot Musavi i golmani Babasafari i Hejdari Rad, pokazali da mogu da nastupaju na visokom nivou u Evropi. Svoju priliku iz prikrajka vrebaju Ujedinjeni Arapski Emirati i Oman.

 
Prva dva kola nisu donela ama baš nikakva iznenađenja: favoriti su pokazali svoju superiornost u susretima sa evidentno slabijim protivnicima. U grupi D, Saudijska Arabija i Katar su suvereno trijumfovali protiv Kine i Novog Zelanda. Čak ni tradicionalni ples „haka“ nije pomogao Novozelanđanima protiv objektivno snažnijih protivnika, pa su sa gol-razlikom 26:100 prikovani za dno tabele. Indija i Bangladeš ni približno nisu uspeli da ugroze selekcije domaćina Koreje i UAE, pa će potonje dve selekcije u međusobnom duelu rešiti pitanje pobednika grupe C. U grupi B pitanje prvog mesta rešiće u međusobnom duelu Bahrein i Oman, dok je Australija nakon dva poraza bez sumnje van konkurencije za prolaz u najboljih osam. U istoj poziciji je i Uzbekistan u grupi A, nakon poraza od Irana i Japana: ove dve selekcije u međusobnom duelu rešiće pitanje pobednika grupe.
 
Nakon prvih takmičarskih dana, jasno je da su svi favoriti obezbedili plasman u četvrtfinale. Utakmice poslednjeg kola grupne faze daće odgovor ko će se s kim sastati u borbi za polufinale i mesto na Svetskom prvenstvu naredne godine. U svakom slučaju, biće zanimljivo do 28. januara, ali i neizvesnije nego prethodnih godina, jer Katar više nema tako dominantnu poziciju kao na prethodnim prvenstvima azijskog kontinenta.
 
Rezultati drugog kola u prilogu.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Rukomet do groba 22/01/2018 - 12:27

Svaka cast!!!!

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball