Početak iz bajke, pa krah: Kil rutinski rešio Celje u Zlatorogu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Početak iz bajke, pa krah: Kil rutinski rešio Celje u Zlatorogu

Početak iz bajke, pa krah: Kil rutinski rešio Celje u Zlatorogu

Marko Marjanović
0 komentar

Drugi put u 14 dana, ekipa Kila se trijumfalno vraća sa Balkana – nakon PPD Zagreba, pred nemačkim gigantom oružje je na svom terenu položilo i Celje, 24:35 (13:16). Nakon tri kola takmičenja u grupi  B, Kil ima četiri boda, a slovenački šampion je na začelju bez poena. 

Domaći tim je bio konkurentan samo u prvom poluvremenu, nošen podrškom 350 navijača sa tribina „Zlatoroga“ i rasploloženim Lebanom poveo je čak sa 5:0 u uvodnim trenucima meča, ali se ispostavilo da je takav početak samo razljutio moćne „Zebre“, koje su serijom 6:0 preokrenule rezultat u svoju korist već u 15. minutu. 

Za sve se u nastavku utakmice pitao gostujući tim, prednost je ubrzo narasla na +4, a dva uzastopna pogotka Ekberga sredinom nastavk aza 24:17 ubila su poslednju nadu domaćinu da može do velikog iznenađenja. Slično kao pre dve nedelje u Zagrebu, Duvnjak, Sagosen i drugovi nisu imali milosti u trenucima kada su im bodovi već bili u džepu, već su igrali punim gasom do kraja, a to je rezultirali sa +12 u finišu.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Pekeler sa šest golova, jednim više od Ekberga, a dva od Duvnjaka, Sagosena i Vinčeka. Na drugoj strani, Horžen je postigao četiri gola, Leban je ostao na tri iz uvodne faze meča, koliko su postigli Mlakar i Cvetko.

Celje, PPD Zagreb i Motor Zaporožje su na začelju bez bodova posle tri rundi, i može se naslutiti već sada da će se među ova tri tima tražiti poslednji, šesti putnik u drugu fazu takmičenja iz Grupe B.

Barselona je lakim trijumfom nad Nantom u Francuskoj zadržala maksimalan učinak, kojim se mogu pohvaliti još Alborg i Vesprem. Kil ima četiri boda, a Nant 2. 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball