Počinje EP na pesku u Španiji - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Počinje EP na pesku u Španiji

Počinje EP na pesku u Španiji

zika.bogdanovic
0 komentar

Peščani Balkan-handball region se pakuje i sprema za odlazak na Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku. Takmičenja će od petka do nedelje prvo imati mlađe selekcije u uzrastu do 19 godina.  Region će svoje predstavnike na ovom takmičenju imati u mladim igračicama i igračima iz Hrvatske, Rumunije i Mađarske.

Po završetku ovog prvenstva, počev od utorka 30. juna, pa do nedelje 5. jula, za pobede, medalje i trofej će se boriti seniorke i seniori. Na „velikom“ Evropskom prvenstvu, u ženskom takmičenju će se takmičiti Srpkinje, Hrvatice, Mađarice i, kao veliko osveženje, selekcija Crne Gore. Kod muškaraca, Srbija će se boriti za visok plasman, dok će Hrvati pokušati da nastave niz od tri uzastopne titule kontinentalnog prvaka. Naravno, tu će biti i Mađarska seniorska selekcija, ekipa koja predstavlja nacionalni savez koji proteklih godina ostvaruje vrhunske rezultate u mlađim kategorijama.

Pored tradicionalno jakih ekipa iz našeg regiona, vrhunski rezultati se mogu očekivati i od ekipa iz Rusije, Ukrajine i domaće Španije, a interesantan će biti i povratak Nemačke na velika peščana takmičenja. U muškoj konkurenciji, posle godina skupljanja iskustva, Poljska selekcija može pružiti više, a uvek je opasna i Turska, dok se nikada ne smeju otpisati ekipe poput one italijanske, imajući u vidu da su italijanke osvajale i trofej šampionki Evrope.

Svi koji budu želeli, mečeve koji budu igrani na centralnom terenu mogu pratiti putem „live-stream“-a na zvaničnoj web stranici prvenstva (http://lloretbeachhandball.com/live-tv/)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball