POKAZALI KARAKTER: Slovenija preko Švedske do polufinala! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

POKAZALI KARAKTER: Slovenija preko Švedske do polufinala!

Kadetska reprezentacija Slovenije ostvarila je veliki uspeh plasiravši se u polufinale Evropskog prvenstvaza igrače do 19 godina u Hrvatskoj. U odlučujućoj utakmici glavne runde, momci Saše Prapotnika prebrodili su horor finiš sa Španijom dan ranije, i savladali snažnu Švedsku 32:29 (16:15).

U jako neizvesnom odmeravanju snaga, tokom kojeg su se ekipe često smenjivale u minimalnom vođstvu, prelomni trenutak bio je ulazak Vida Miklaveca u 40. minutu, kada je delovalo da je Slovenja „na konopcima“. Hladnokrvnim potezima i pravim rešenjima u napadu, momak koji je briljirao prošle sezone u dresu Izole podigao je svoj tim i održao ga u egalu, pre nego što je u samoj završnici slomljen otpor Skandinavaca. 

Šveđani su uspeli da limitiraju najboljeg strelca turnira Mitju Janca, ali su golove u rukama imali Andraž Makuc (8), Leon Gregorič (6) i Simon (Vidmar). Po četiri puta, protivničku mrežu pogađali su Vid Miklavec i Nik Ćirović.

Dve od tri balkanske selekcije koje učestvuju na Evropksom prvenstvu kadeta (U19) u Hrvatskoj, uspele su da se plasiraju u polufinale, a već sada je jasno da ćemo jednu od njih gledati i u borbi za titulu. 

U petak od 20.00 u Varaždinu, za završnu predstavu boriće se Slovenija i domaćin Hrvatska, dok se u prvom polufinalnom duelu koji počinje od 17.30, sastaju Španija i Nemačka.

 

Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *