Poljaci sele Červara u Azoti Pulavi - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Poljaci sele Červara u Azoti Pulavi

Poljaci sele Červara u Azoti Pulavi

zika.bogdanovic
8 komentari

Četvrtoplasirani tim poljskog šampionata Azoti Pulavi puca na visoko. Kako bi se drugačije objasnile ambicije kluba, koji u narednoj sezoni želi da osvoji Čelendž Kup, a koji kao kandidate za novog trenera ima Larsa Valtera, Vladimira Maksimova i Linu Červara! Prema poljskim medijima, ovaj trojka uz Bogdana Kovalčika, ozbiljno figurira za mesto šefa struke u sezoni kojoj početak samo što nije.

– Imamo kontakt sa Červarom, ali je još rano reći da će on biti naš trener u narednoj sezoni, ali ne treba odbaciti tu opciju za budućnost – reči su predsednika Pulavija, Jiržija Vitašeka koje prenose sportowefakty.pl.

Azoti Pulavi su pre par dana potpisali ugovor sa hrvatskim srednjim bekom Markom Tarabochiom.

Možda vam se dopadne

8 komentari

dimitar 07/07/2013 - 00:49

NEK SI BEGA VO POLSKA,NE NAM E POTREBUN LAZNIOT LINO. CERVAR ODI SI. NAPRED PIRATI

Odgovori
Borko 07/07/2013 - 12:37

Dimitar ti glup si ili prost si, zoshto mislish deka e Cervar lazgo. Metalurg imashe odlicna prva postava i osven Rakcevic gi zadrzuva drugite, dodeka vtorata postava beshe stara i ne tolku dobra – i Metalurg i Cervar reshija da ja smenat vtorata postava so pomladi i pokvalitetni rakometari – shto e tuka lazno ili losho. A toa shto Mito Stoilov, Levov, Zlatko Mojsovski, Dimovski (eventualno), Batinovic, Korazija, Doder i Kozlina si zaminuvaat e sosema normalno!!!

Odgovori
Metalurg fan 07/07/2013 - 08:07

Balkan handball da be priberete se malku,samo spekulacii postirate.

Odgovori
Dimče 07/07/2013 - 16:00

Lino go mrzi site vo makedonija,samo si dovoda svoji HRVATI a zboruva da za“proekat“ metalurg makedoncite!!! Lino odi si vo Azoti

Odgovori
Dimitar 07/07/2013 - 16:15

Ama ti si glup,podmladena ekipa a sega e vreme za metalurg a nee vreme za pomladuvanje, edino Lino saka da uzme SVOJE PARI( preku 200000,00€€€€€) i da se segaci so nas.

Odgovori
Dimitar 08/07/2013 - 11:36

za Borko

Odgovori
METALURG FANS 10/07/2013 - 14:51

da sakase pari mima mnogu pobogata ponuda od Katar, a lino ostana da raboti i so pomladite i da se podigne rakometnoto nivo vo Makedonija sto tek ke se vidi, Metalurg seuste i sekogas ke ima makedonski naglasok, vo prvata postava se Mirkulovski, Mojsoski, Manaskov, Georgievski najdobrata odbrana na LS Markovski i Jonovski, za vtora postava se golman Angelov,pivot N.Markovski, Pecakovski malku li e ova Metalurg e veke evropska rakometna sila i mora da ima po nekoj i od EX-JU prostori

Odgovori
Dimitar 10/07/2013 - 18:59

Nikoj go nezva u QATAR,toa on go lažuva site nas. Dokolku e on na klupa nie ke nas bije Vardar i site malu bolji!! A KOMITI ke se raduvaju.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball