Portugalski Tajgersi pokorili peščanu Evropu - Rastko Aničić podigao trofej - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Portugalski Tajgersi pokorili peščanu Evropu – Rastko Aničić podigao trofej

Portugalski Tajgersi pokorili peščanu Evropu – Rastko Aničić podigao trofej

zika.bogdanovic
0 komentar

Proteklog vikenda u francuskom Lakanu završen je EHF finalni turnir klupskog prvenstva Evrope u rukometu na pesku. 

Takmičenje je okupilo po 14 ekipa iz prethodne sezone „Euro Beach Tour“ u obe konkurencije. Reprezentativci Srbije, Nikola Perleta i Rastko Aničić pojačali su ekipe ”Sesveta” odnosno ”Ešpinjo Tajgersa”. Upravo sa portugalskom ekipom, Aničić je došao do najvrednijeg pehara.

U finalu, ekipa Rastka Aničića slavila je protiv španskog ”Barbatea” rezultatom 2:0 (27:24; 22:21).

Osvajanje klupskog prvenstva Evrope je samo još jedan od uspeha reprezentativca Srbije, inače lidera beogradskog BHC ”Student” koji je pre tri sezone u dresu domaćeg „2002 Tuareg Alhesirasa“ već osvojio treće mesto u ovom takmičenju.

„Do sada najvrednija medalja koju sam osvojio u karijeri. EBT Finals je zapravo Liga šampiona u rukometu na pesku, tako da sam prvak Evrope sa portugalskim Tigrovima. Ove godine smo igrali na Atlantiku, u francuskom Lakanou, u jako zahtevnim uslovima. Oblačno vreme uz dosta kiše, konstantan jak vetar i jako niske temperature čine ovu medalju još dražom. ”Jako sam ponosan na ovaj uspeh i zahvalan kako ekipi, tako i svojoj porodici na neizmernoj podršci i veri u mene. Sledeće godine napadamo trofej sa našim BHC Student-om.“, rekao je Aničić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball