Balkan-Handball.com

„PORUKA JE JASNA“ – Mikel Hansen razmišlja o propuštanju SP 2021 u Egiptu

Koliko je naporan raspored u svetu profesionalnog rukometa, govorili su i neki naši sagovornici u skorije vreme, ali primer koji će naterati (ili možda ne) one koje odlučuju o tome u Međunarodnoj rukometnoj Federaciji, jeste najava Mikela Hansena o propuštanju narednog Svetskog prvenstva 2021. godine u Egiptu.

Sjajni danski šuter, MVP prošlog Svetskog prvenstva 2019 na kome je Danska suvereno došla do prve svetske titule u Herningu, planira da odmori telo posle Olimpijskih Igara u Tokiju, što se tiče igranja za reprezentaciju:

  • U narednih godinu dana čekaju me Evropsko prvenstvo 2020 i Olimpijske Igre u Tokiju, plus opterećenja koja ću imati sa Pari Sen Žermenom. Bez obzira koliko volim da igram za reprezentaciju, razmišljam da propustim turnir u Egiptu gde ćemo braniti titulu i tako povedem malo računa o svom telu – rekao je tridsetogodišnji Hansen za danski Politiken.

Praktično tri velika takmičenja u 12 meseci od januara 2020 do januara 2021, opterećenje je kakvo se ne viđa u profesionalnom sportu.

IHF je na sve glasnije kritike vodećih rukometaša i rukometašica odgovorio uvođenjem dodatnog slobodnog dana i povećanjem broja igrača na Svetskim prvenstvima počevši od Egipta…

TOP RUKOMETAŠI DIGLI GLAS – Pokrenuta kampanja „Ne igrajte se sa igračima“

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *