Poslednje upozorenje: Split ima dve nedelje da sačuva domaćinstvo EP - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Poslednje upozorenje: Split ima dve nedelje da sačuva domaćinstvo EP

Poslednje upozorenje: Split ima dve nedelje da sačuva domaćinstvo EP

Marko Marjanović
0 komentar

Hrvatski rukometni savez primio je pismo iz EHF-a u kojem ova organizacija na čelu sa predsednikom Mihaelom Vidererom izražava zabrinutost oko toka priprema grada Splita za domaćinstvo narednog prvenstva Evrope, koje je na programu sledećeg januara.

EHF je zapazio nekoliko nedostataka u i oko „Spaladium arene“ u ovom gradu, i dao Vladi, HRS-u i gradu dve ndelje da osiguraju garancije da će se svi neophodni uslovi ispuniti. U suprotnom, Split neće biti jedan od gradova domaćina kontinentalnog nadmetanja za muškarce početkom naredne godine.

Ovim povodom, HRS je izdao saopštenje koje prenosimo u celosti:

Hrvatski rukometni savez zaprimio je pismo Europske rukometne federacije koje u prilogu dostavljamo u cijelosti. Isto pismo dostavljeno je gradu Splitu, gradu Zadru, predsjedniku Vlade gosp. Andreju Plenkoviću, državnoj tajnici Središnjeg državnog ureda za sport gđi. Janici Kostelić te ministru financija gosp. Zdravku Mariću.

HRS će po primitku očitovanja obavijestiti javnost o svemu.

Pismo EHF

Problemi sa organizacijom splitske dvorane su finansijske prirode.

– Obrazloženja o novonastalim problemima sa Splitom nikako ne možemo prihvatiti. Očito je kako se u Spaladium areni pod takvim uslovima ne može igrati iako bi sama dvorana i kapacitet idealno odgovarali velikom takmičenju poput EP-a. Kako bi krenuli na idući korak u pripremama za EP, od HRS-a smo do našeg idućeg susreta zatražili garancije lokalne i državne vlasti, kako bi osigurali svu potrebnu infrastrukturu – stoji između ostalog u pismu EHF-a.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball