Balkan-Handball.com

Preokret Vardara protiv Porta za nova dva boda!

Vardar slavi drugu pobedu u EHF Ligi šampiona. Pokazao je Porto zašto je Portugal nadolazeća rukometna sila, ali nije mogao da iznenadi aktuelnog osvajača EHF Lige šampiona u njegovoj dvorani. Makedonski šampioni slavili su 32:27 (14:16) posle lošeg prvog poluvremena koje je završeno u korist tima Magnusa Andersona.

U drugom poluvremenu, viđena je druga priča, profunkcionisala je i odbrana Vardara, rival je uhvaćen na 18:18, od kada praktično počinje dominacija domaćeg sastava, koji je i pored dosta praznih stolica u hali „Jane Sandanski“, uspeo da rutinski prelomi i privede meč kraju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Kristopans i Čupić sa po sedam golova, sledili su Dibirov i Šiškarev sa po pet. Kod Porta, Brankinjo je šest puta bio precizan. 

Vardar-Porto 32-27 (14-16)

Vardar: Dainis Kristopans 7, Ivan Cupic 7, Daniil Shishkarev 5, Timur Dibirov 5, Stas Skube 3, Pavel Atman 3, Gleb Kalarash 1, Sergey Gorpishin 1.

Porto: Diogo Branquinho 6, Miguel Martins 4, Daymaro Salina 3, Andre Gomes 3, Fabio Magalhães 3, Alexis Borges 3, Antonio Areia 3, Djibril Mbengue 1, Victor Iturriza 1.

U narednom kolu tim Davida Pisonera gostuje Motoru u Zaporožju, od koga je poražen na startu SEHA Gazprom lige ove sezone.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *