Balkan-Handball.com

PROGNOZA EHF LŠ 2019/2020: Barsa, PSŽ i Vesprem u TOP 3 – Luka Cindrić MVP!

Početak sezone u EHF Ligi šampiona doneo je i prognozu koju je objavio Handball-Planet.com na osnovu mišljenja 12 rukometnih novinara iz svih delova sveta.

Po njoj, tri tima koja imaju najveće šanse da se nađu na Final4 turniru u Kelnu narednog juna jesu Vesprem, Barselona i Pari Sen Žermen za koje je nepodeljeno mišljenje (12 od 12) da je reč o najkvalitetnijim sastavima u Evropi. Za četvrti tim koji ima šansu da se plasira u Lanxess Arenu, prvi u redu je Kil (6), zatim PGE Vive Kilce (3), Flensburg (2), dok je na sedmom mestu skopski Vardar, branilac titutle, sa jednom nominacijom.

Što se tiče klubova koji bi mogli da budu najprijatnije iznenađenje sezone, tu su Flensburg, Kil i Sporting sa po dve nominacije ispred Porta, Kielcea, Pik Segeda, Vesprema i Bidasoe.

Što se negativnih iznenađenja tiče, Flensburg i Kil tu prave društvo skopskom Vardaru. Na „crnoj listi“ su jiš Zagreb, Olborg, Vesprem, PSŽ i Meškov Brest sa po jednom nominacijom.

MVP CINDRIĆ VS LAUGE

Kada je u pitanju prognoza kome će pripasti titula MVP u sezoni 2019/2020, prvi favorit za to je nova akvizicija Barselone Luka Cindrić sa pet nominacija. Odmah za njim je Danac Rasmus Lauge, najveće pojačanje mađarskog Vesprema (4), a po jednu nominaciju imaju i Dainis Kristopans, Mikel Hansen i Sander Sagosen. 

Kada je reč o najboljem golmanu sezone, većinsko mišljenje je da će to biti Andreas Volf (6), a ne male šanse imaju i Niklas Landin (3), Vladimir Cupara (2) i pojačanje Vardara, Arturs Kugis (1). 

Bilo kako bilo, uživajte u sezoni!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *