Promoter F4 Lige šampiona, Stefan Lovgren: "Naježim se kad pomislim na 20 hiljada gledalaca" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Promoter F4 Lige šampiona, Stefan Lovgren: "Naježim se kad pomislim na 20 hiljada gledalaca"

Promoter F4 Lige šampiona, Stefan Lovgren: "Naježim se kad pomislim na 20 hiljada gledalaca"

0 komentar

Verovatno bolje igračko ime organizatori prvog Final Four-a rukometne Lige šampiona u istoriji, nisu mogli da izaberu za promotera od Šveđanina, Stefana Lovgrena. Legenda, koja je sve osvojila, osim olimpijskog zlata, pre mesec dana je okačila patike o klin, a u budućnosti će se baviti menadžerskim poslom. Da čujemo, šta je imao da kaže za zvaničan sajt Lige šampiona…

 Stefane, da li jedva čekaš da počne Final Four u Kelnu?

– Apsolutno. Čeka nas odlična sezona u Ligi šampiona, ali isto tako, pre svega jedva čekamo da vidimo koji će to klubovi učestvovati na Final Four-u i kakav će to vikend biti.

Nećeš igrati na prvom Final Four-u…

– Nažalost, kasno je za mene. Završio sam karijeru. Biću tamo kao Ambasador. Sigurno bih uživao i kao igrač, ali bi tada morao biti i maksimalno skoncentrisan. Nemaš vremena da gledaš stvari oko sebe. Sada ću moći u potpunosti da uživam i u programu van terena.

Gde je razlika između klupskih i takmičenja sa reprezentacijom?

– Ligu šampiona igraju klubovi. Sa tim momcima u klubu si svaki dan i borite se za trofeje zajedno. Uvek ima uspona i padova, kritikujete se, ali pomažete jedni drugima na treningu, da budete bolji. Igrači igraju za svoje reprezentacije, ali klubovi su na prvom mestu. Za mene je osvajanje Lige šampiona, prvenstva i Kupa iz 2007. godine, najveće moguće ostvarenje.

Ti si već igrao u Lanxess areni u Kelnu. Kakvo je to iskustvo bilo za tebe?

– Moj bivši klub, THW Kiel, imao je jednu od najvećih hala u Nemačkoj i najbolji fan klub, ipak, dvorana u Kelnu je totalno drugačijih dimenzija. Naježim se kad pomislim: 20 hiljada ljudi, navijači četiri najbolja tima iz cele Evrope. Biće to novo poglavlje u istoriji rukometa.

Biće to pravi festival. Koliko je interesantan taj aspekt?

– Veoma je značajan. Nije bilo puno prilike ranije da se navijači različitih klubova sastanu na jednom mestu. Pre su putovali samo na utakmice autobusom i nisu imali vremena da više vremena provedu zajedno. Sada će imati. Biće nezaboravno. Takođe, pažnja medija će bii veća nego po starom sistemu, domaćih i gostujućih utakmica. Razdaljina između Siudad Reala i Kila je ogromna i samo pojedini navijači su mogli da uživaju u obe utakmice finala. Sada će to biti lakše…

Liga šampiona kreće narednog vikenda. Ovoga puta sa 24 kluba podeljenih u šest grupa, praktično sa istim sistemom takmičenja kao evropska Evroliga. Po prvi put, pitanje pobednika će se rešavati u velelepnoj "Lanxess Areni" u Kelnu, koja prima 20 hiljada gledalaca, 29. i 30. maja 2010. godine. Karte će koštati od 50 do 200 Eura, a prodaja je počela 15. septembra. Budžet Lige šampiona je tri miliona Eura, a pobedniku je namenjeno 495 hiljada.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball