Balkan-Handball.com

PROSLAVA ZA PAMĆENJE: Dr. Kiril Lazarov častio ekipu za jubilej i upropastio sezonu Kielceu!

U večeri kada je postao apsolutni rekorder po broju utakmica u EHF Ligi šampiona, rukometni Bog Kiril Lazarov odveo je svoj Nant u četvrtfinale elitnog takmičenja, uprkos porazu na svom terenu pre sedam dana 25:24. 

U fenomenalnom revanš meču pod svodovima Legionov dvorane, francuski predstavnik je iznenadio favorizovani Lomza Vive Kielce 31:34 (13:15), i zakazo četvrtfinalni okršaj, najverovatnije sa Vespremom.

Čudesni Lazarov je u poslednjoj četvrtini utakmice, sa loptom umesto olovke u rukama, ispisao doktorsku disertaciju rukometa na 40×20 u Kielceu. Ali, daleko od toga da je Makedonac jedini junak ovog podviga ekipe Alberta Entreriosa. Veče za nezaborav imao je najbolji francuski srednji bek u poslednjih 10 meseci, Emerik Mine, briljirao je Dragan Pešmalbek na crti, a među stativama dominirao Emil Nilsen, koji je do 40. minuta upisao neverovatnih 17 odbrana. Portugalac Kavalkanti odigrao je utakmicu života, a Valero Rivera je, za razliku od defanzive, u šutu bio nepogrešiv, što iz igre – što sa sedam metara.

Kompletan tim Nanta bio je na visini zadatka, i to najblaže rečeno, a jedino je tako bilo moguće eliminisati moćnog favorita. Čitavim tokom meča francuski tim je vodio, izuzimajući dve promene u 45. minutu (23:22, 24:23). To su bila jedina dva vođstva domaće ekipe, ali je tada stvari u svoje ruku uzeo makedonski čarobnjak, i pokazao svima zašto se u Nantu svim silama bore da odlože njegov kraj karijere na bar godinu dana. Na volšeban način je varao gorostase pred sobom prilikom šuteva, Volf je mogao samo da gleda kako mu se trese mreža, a Pešmalbek je širom otvorenih očiju čekao genijalne asistencije, kojima ga je „hranio“ i fantastični Emerik Mine. Emil Nilsen je utakmicu završio sa 19 odbrana, od toga četiri sedmerca, a mladi trener Alberto Entrerios proslvaio veliku pobedu protiv svog učitelja Talanta Dujšebaeva.

LOMZA VIVE KIELCE – NANT 31:34 (13:15)

LOMZA VIVE KIELCE: Volf 6 odbrana, Kornecki 2 odbrane – Kuleš 6, Fernandez 4, Karalek 4, Turna 4, Aleks Dujšebaev 4, Morito 4, Karačić 3, Gudjonson 1, Olejničak 1, Vujović, Gebala, Šićko

NANT: Nilsen 19 odbrana, Dimulan – Mine 8, Kavalkanti 6, Lazarov 4, Pešmalbek 3, Rivera 9, Figueraš 2, Balager 2, Milić, Felio, Brie, Augustinsen, Monar, Damatran

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *