Provedite rukometno leto u Barseloni - 33. FESTA MAJOR u San Esteveu - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize Provedite rukometno leto u Barseloni — 33. FESTA MAJOR u San Esteveu

Provedite rukometno leto u Barseloni — 33. FESTA MAJOR u San Esteveu

zika.bogdanovic
1 komentar

U katalonskom gradiću San Esteve Sesrovies, praktično, predgrađu Barselone, 33. godinu zaredom održava se tradicionalni rukometni turnir “FESTA MAJOR”, koji od 1981. godine okuplja veliki broj španskih, ali i timova iz velikog broja evropskih zemalja. Sve u organizaciji veoma aktivnog i motivisanog lokalnog kluba CHSES (ove godine slave 40 godina kluba), koji će i ovog leta od 19. do 23. jula pokušati da svim svojim gostima od seniorskog do pionirskog uzrasta pokušati da pruži nezaboravan doživljaj – miks rukometa, fešte i turizma u jednom od najlepših gradova Evrope.

Učešće na turniru u San Esteve-u, gotovo tradicionalno uzimaju ekipa sa naših prostora. Tako je bilo i 2012. godine, kada su na turniru učestvovala 62 tima iz sedam zemalja. Pored timova iz Španije i Srbije, na turniru su učestvovale i ekipe iz Italije, Belgije, Francuske, Norveške i Poljske. Sve ukupno 755 učesnika turnira u 10 kategorija.

Razne mogućnosti smeštaja, kao i raspored igranja na turniru, svim ekipama omogućava da svoje slobodno vreme provedu šetajući Barselonom, istraživajući njene najlepše delove ili provodeći vreme na plaži. Da ni San Esteve nije nezanimljivo mesto, govori i podatak da se vikendom broj stanovnika ovog živopisnog gradića povećava sa 7000 na 14000.

Na četiri terena (dva otvorena i dva u hali), igraće od seniora i seniorki, sve do generacija 2001-2002 i 2003-2005 (decači i devojčice zajedno), a organizatori i ove godine očekuju veliki broj ekipa i preko 250 mečeva.

PROVEDITE NEZABORAVNO RUKOMETNO LETO U ŠPANIJI

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball