PUCAJU GROMOVI NAD NAŠICAMA: Herojska pobeda Nexea i plasman u Ligu Evrope! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa PUCAJU GROMOVI NAD NAŠICAMA: Herojska pobeda Nexea i plasman u Ligu Evrope!

PUCAJU GROMOVI NAD NAŠICAMA: Herojska pobeda Nexea i plasman u Ligu Evrope!

Marko Marjanović
0 komentar

Drugu godinu zaredom, Nexe je napravilo veliki uspeh i plasiralo se u grupnu fazu EHF Lige Evrope! Nakon poraza u Danskoj 33:27, momci Branka Tamšea izvukli su iz sebe poslednji atom snage, i slavili protiv Bjeringbro/Silkeborga 32:26 (15:11). Zbog jednog gola više postignutog u gostima, Nexe ide u Ligu Evrope.

Heroj je srpski desni bek Predrag Vejin, koji je sa dva gola u triler završnici trasirao „Gromovima“ put do uspeha! Gosti su imali poslednju reč, pokušao je Jakob Lasen sa 13 metara po isteku vremena, međutim blok je odradio svoje, pa je počelo veliko slavlje u dvorani.

Od samog početka utakmice bilo je jasno da Nexe ima realnu šansu. Već u prvom poluvremenu propuštena su dva zicera za plus pet, ali upornost nije napuštala redove Nexe-a ni u trenucima kada je delovalo da Silkeborg preuzima kontrolu.

Tokom nastavka, razlika je varirala od tri do četiri gola u korist domaćina, sve do pred poslednju šestinu meča, kada je sjajni novajlija Velkavrh povukao do 26:20. 

Međutim, nalet zaustavljaju Horgen i Nilsen, ali na kratko. Nepogrešivi penaldžija Barišić Jaman pogađa za 29:24, odbrana na granici fanatizma zaustavlja rivala, a još jedan novajlija, Predrag Vejin, pogađa dva puta u nizu za velikih 31:24. 

Posle gola Toft Hansena, Mario Tomić pogađa praznu mrežu sa centra za 32:25. Danci brzo uzvraćaju i smanjuju. Domaćima je preostalo da sačuvaju loptu do kraja, međutim, šest sekundi pre kraja, Jaganjac ne koristi zicer, ali protivnik, srećom, nije uspeo to da kazni. 

NEXE-BJERINGBRO/SILKEBORG 32:26 (15:11)

NEXE: Car 2 odbrane, Radovanović 5 odbrana- Barišić Jaman 9, Velkavrh 5, Jaganjac 5, Mileta 1, Jelinić 3, Tomić 3, Vejin 4, Greganić, Vida, Blažević, Severec 2, Moslavac, Kavčić, Pribetić

BJERINGBRO/SILKEBORG: Levkvist 8 odbrana, Viborg – Halbak 3, Bogojević 5, Lingard 4, Oris Nilsen 2, Lasen 1, Rene Toft Hansen 2, Boldsen, Gade Nilsen 2, Andersen 5, Sket, Horgen 2, Tilšted, Son

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball