RASTALI SE POSLE 24 GODINE: Nema više Gjeding-Hansen - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa RASTALI SE POSLE 24 GODINE: Nema više Gjeding-Hansen

RASTALI SE POSLE 24 GODINE: Nema više Gjeding-Hansen

zika.bogdanovic
0 komentar

Posle 24 godina zajedničkog suđenja, najpoznatiji danski sudijski par i jedan od najbolje kotiranih svetskih delilaca pravde na rukometnim terenima, Martin Gjeding i Mads Hansen, odlučili su da se rastanu. Gde je „pukla tikva“ nije poznato, ali da se zna da je za ovakvo rešenje apelovao Mads Hansen:

  • I Martin i ja želimo da budemo deo najboljih sudija na svetu kojoj teško pripadamo ako se ne razvijamo. Zbog toga sam se morao povući iz saradnje sa Martinom. Uvek smo imali dogovor da ćemo prestati kao par ako ne razmotrimo velike mečeve, a to je dogovor zbog kojeg želim da pokušam nešto novo. Bila je to teška odluka za mene. Ne znam kako izgleda nastavak moje sudijske karijere, ali još uvek imam velike ambicije koje se, nadam se, mogu oživeti u novoj saradnji „, kaže Mads Hansen i nastavlja:

„Sve svoje slobodno vreme, više od polovine svog života, posvećeno je prijateljstvu sa Martinom. Zajedno smo putovali u gotovo 50 zemalja, doživeli smo najveća rukometna prvenstva – i čak smo jedini danski sudijski par koji je presudio i finale evropskog i svetskog prvenstva za žene i muškarce. Izgradili smo jedinstveno prijateljstvo, a Martin je bio jedan od onih koji su me najviše podržavali tokom moje borbe sa rakom. Posle moje bolesti postigli smo neke od najvećih rezultata, za šta dugujem Martinu veliko hvala “, kaže Mads Hansen.

Tu odluku ispoštovao je Martin Gjeding:

„U potpunosti poštujem Madsovu odluku. Oduvek je bio deo dogovora da ako se ne razvijamo kao sudijski par i da bi trebalo da tražimo druge mogućnosti. Imali smo neverovatna iskustva širom sveta. Samo olimpijsko finale nismo sudili. Dopunjavali smo se i naše razlike su nesumnjivo bile snaga za nas kao par „, kaže Martin Gjeding i nastavlja:

„Poput Mads-a, nadam se da ću postati deo drugog sazvežđa gde ću ponovo moći da izgradim nešto novo. Osvrćući se unazad, neverovatno sam ponosan na sva naša finala zajedno. Osećam se spremno kao sudija i siguran sam da se i dalje mogu razvijati i dokazati da sam među najboljim rukometnim sudijama na svetu “, kaže Martin Gjeding.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball