Rastali se Slavko Goluža i Tatran Prešov - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Rastali se Slavko Goluža i Tatran Prešov

Rastali se Slavko Goluža i Tatran Prešov

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon četiri i po godina saradnje, Slavko Goluža nije više trener Tatran Prešova. Ugovor između dve strane ističe 31. decembra, a rukovodstvo slovačkog šampiona neće mu ponuditi novi.

Ovu informaciju je za slovačke medije potvrdio vlasnik kluba Miloslav Čmelijal, i otkrio da na njegovo mesto dolazi do nedavno prva igračka vedeta ekipe, Radoslav Antl. Dugogodišnja gol mašina Tatran Prešova, oprobaće se u ulozi šefa stručnog štaba.

S obzirom da još uvek nema Master licencu, neće moći da predvodi tim u Evropi, pa će, dok je ne zasluži, to činiti pomoćni trener Marek Gernat.

Goluža je tokom trenerske karijere u dva navrata predvodio PPD Zagreb, a od 2010. do 2015. je bio i selektor muške seniorske reprezentacije Hrvatske. Sa Tatran Prešovom je u sve četiri sezone dominantno osvajao trofeje u domaćim takmičenjima.

-Prvi sam trener koji se ovde zadržao duže od dve godine. Razvio sam srdačan odnos sa ovim klubom i gradom, i ponosan sam što sam radio ovde prethodnih godina. Ipak, moram priznati da mi je na kraju mandata ponestalo energije. Zahvalan sam svima u klubu, na čelu sa vlasnikom. Ekipi želim puno uspeha u budućnosti, a pre svega zdravlja, koje nam je često nedostajalo u timu. Svom nasledniku ostavljam šest bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca u prvenstvu, kao i jako dugu seriju utakmica bez poraza – rekao je dvostruki olimpijski šampion na oproštaju od Tatran Prešova.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball