Rastanak sa stilom: Mikel Hansen prvi stranac „Kuće slavnih“ Pari Sen Žermena – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Rastanak sa stilom: Mikel Hansen prvi stranac „Kuće slavnih“ Pari Sen Žermena

Nakon deset godina saradnje, došlo je vreme za rastanak Pari Sen Žermena i Mikela Hansena, jednog od najboljih u istoriji rukometne igre. Broj 24, koji je ovaj Superstar čitavu deceniju nosio na leđima, povučen je iz upotrebe u njegovu čast. Pritom, Danac je postao prvi inostrani, a ukupno treći član klupske „Kuće slavnih“, nakon Patrisa Anonea i Luka Abaloa. 

Posle meča poslednjeg kola prvenstva, u kojem su „Sveci“ kompletirali nestvaran, teško ponovljiv podvig, Hansen se oprostio od navijača, a i oni od njega. Nažalost, prethodnih meseci nisu bili u prilici da uživaju njegove čarolije na terenu, zbog zdravstvenih problema sa kojima se suočava od marta. 

Ipak, nema sumnje da je Mikel Hansen obeležio najuspešniju eru u istoriji kluba, osvajanjem devet titula prvaka Francuske. Teško je, međutim, zaobići činjenicu da ni on, ni Pari Sen Žermen, još uvek nemaju osvojen trofej Lige šampiona, prevashodnog cilja ove saranje. 

Dajte mi sekundu…dve sekunde. Proveli smo zajedno neverovatnih deset godina, radovali se titulama, uspesima. Bilo je i jako teških trenutaka, koji su u sportu neizbežni. Nažalost, ne opraštam se od vas na način na koji sam želeo. Iskreno, jako mi je teško prihvatiti da ovako odlazim iz kluba koji mi je u srcu. Ali, to je život…Zahvalan sam svima u klubu, a naročito navijačima. koji su nam bili fenomenalna podrška i u najtežim trenucima – rekao je Danac na oproštaju.

Mikel Hansen se ovog leta vraća u domovinu, gde će braniti boje ekipe Olborga. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *