Balkan-Handball.com

Remi Slovenije i Holandije u Celju

Reprezentacija Holandije napravila je iznenađenje dana u kvalifikacijama za EURO 2022, pošto je osvojila bod na gostovanju favorizovanoj Sloveniji, 27:27 (15:13).

Generalna proba selekcije Ljube Vranješa pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Egipat nije oduševila, ali je i očekivano da će nastup Slovenije biti rezervisan, pre svega bez rizika od povrede pred planetarno nadmetanje u Africi. Podsetimo, Slovenija je ubedljivo slavila u Holandiji pre četiri dana, 34:23.

Čitavim tokom meča u „Zlatorogu“ Slovenija je vodila, najčešće golom ili dva razlike, a najviše sa plus pet, ali su motivisani i uporni Holanđani na kraju stigli do velikog uspeha.

Na ulasku u poslednjih 10 minuta, Slovenija je vodila sa 25:20, ali je Holandija do kraja postigla čak sedam golova uz samo dva primljena.

Smits je bio najefikasniji pojedinac sa devet golova, dok je na drugoj strani Dragan Gajić postigao sedam.

 

SLOVENIJA-HOLANDIJA 27:27 (15:13)

SLOVENIJA: Dragan Gajic 7, Jure Dolenec 5, Matej Gaber 5, Blaz Blagotinsek 4, Borut Mackovsek 2, Stas Skube 1, Miha Zarabec 1, Nejc Cehte 1, Tilen Kodrin 1.

HOLANDIJA: Kay Kirsten Smits 9, Samir Benghamn 5, Bobby Schagen 4, Dani Baijens 3, Luc Steins 2, Jorn Smits 1, Jeffrey Boomhouwer 1, Iso Sluijters 1, Rutger Ten Velde 1.

Sa maksimalnim učinkom iz dva meča (dve pobede nad Turskom), Poljska je na čelu grupe 5 sa četiri boda, Slovenija ima tri, kao i Holandija koja ima meč više. Turska je poslednja sa sva tri poraza.

Slovenija će na Svetskom prvenstvu u Egiptu igrati u zanimljivoj grupi sa Rusijom, Belorusijom i Južnom Korejom.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *