Balkan-Handball.com

Andrea Kobetić završava karijeru: Ovog leta se neću predomisliti – Vreme je za porodicu!

Andrea Kobetić, poznatija pod devojačkim Penezić, završava karijeru narednog leta. Sjajni levi bek mađarskog Šiofoka potvrdio je da će završiti karijeru narednog leta. To je dugogodišnja hrvatska reprezentativka planirala i prošlog leta, ali je promenila odluku i ostala još sezonu na destinaciji s kojom je zamenila skopski Vardar.

  • Prošle sezone sam rekla da ću završiti, ali su me onda ubedili da promenim mišljenje. Bez obzira kako igram, hoću da završim karijeru. Neću da završim karijeru zato što ne igram dobro ili dovoljno. Hoću to da uradim zbog mog privatnog života. Razmišljam o budućnosti, novom načinu života, porodici. Bilo bi lepo pomoći Šiofoku u Ligi šampiona, ali za mene je kraj, neću promeniti mišljenje ponovo – rekla je Penka koja je sa mađarskim timom osvojila EHF Kup prošle sezone, na dobrom je putu da taj uspeh ponovi, a uz to i ostavi FTC na trećem mestu u domaćem prvenstvu, što bi Šiofok stavilo na mapu učesnika EHF Lige šampiona.

Kobetić je blistala u dresovima Podravke, Krima i Vardara. Sa reprezentacijom je učestvovala na Olimpijskim Igrama u Londonu 2012, a najveća trauma je EURO 2014 na domaćem terenu, kada se pucalo visoko, a turnir je završen debaklom posle preliminarne faze u Varaždinu.

One Comment

  1. Pingback: Najbolja hrvatska rukometašica svih vremena završava karijeru | Jabuka.tv

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *