Balkan-Handball.com

DOBAR TEST: Srpski juniori odigrali dvomeč sa Saudijskom Arabijom u Ljubljani

Juniorska reprezentacija Srbije, pod vođstvom novog trenera Borisa Rojevića, odigrala je dve utakmice u Ljubljani sa „A“selekcijom Saudijske Arabije, koja je u završnoj fazi priprema za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Ove dve utakmice su poslužile novom selektoru Rojeviću da se upozna sa igračima i pokuša da sagleda njihove mogućnosti, koliko je to bilo moguće, bez ijednog zajedničkog treninga.

I ako je reprezentacija Saudijske Arabije bila izraziti favorit, „orlići“ su pokazali još jednom da su ekipa za respekt, i da su velika perspektiva srpskog rukometa. I pored dva poraza (27:23 i 27:25) naša selekcija ni u jednom trenutku nije imala podređen položaj.

Selektor Rojević je dao podjednaku šansu svim pozvanim igračima, kako bi sagledao mogućnosti svakog od njih:

  • Prezadovoljan sam prikazanom igrom, imajući u vidu da smo sve dogovarali u autobusu na putu za Ljubljanu, a ne na treninzima, i siguran sam da će ova ekipa, kada joj se pridruže još tri-četiri igrača koja se oporavljaju od povreda, i ako maksimalno iskoristimo vreme pred nama do Svetskog prvenstva, igrati značajnu ulogu na prvenstvu, i pokušati da vrati srpski rukomet tamo gde mu je i mesto, a to je sam vrh.

POMAŽE DENIĆU: Vojislav Vujić kompletirao stručni štab „sinova pustinje“

Sledeće okupljanje je već polovinom januara 2019. godine, kada će se odigrati Turnir „4 nacija“ u Mađarskoj sa selekcijama Slovenije, Češke i domaćina Mađarske.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *