Balkan-Handball.com

IHF: Otkazana prvenstva mlađih kategorija!

Prošlog petka, 19. februara, Savet IHF sazvao se za svoj 10. sastanak u izbornom periodu 2017-2021, dok se Izvršni odbor IHF sastao 13. put. Oba sastanka su održana zbog tekućih ograničenja u vezi sa COVID-19, sa nizom raspravljanih pitanja i tema.

Glavne tačke dnevnog reda bile su sveobuhvatna evaluacija 27. svetskog prvenstva u muškoj konkurenciji iz različitih perspektiva, poput takmičenja, primene egipatskog plana prevencije COVID-19, marketinga i medija, s jedne strane, kao i odloženi 2020. i predstojeći IHF događaji 2021. s druge strane.

„Uprkos svim izazovima, uspešno domaćinstvo 27. IHF muškog svetskog prvenstva u Egiptu jasno je pokazalo da se rukomet može igrati u bezbednom okruženju dok svi učimo da živimo sa virusom. Za ogromne napore koji su uloženi u organizaciju događaja i njihovu kontinuiranu podršku tokom pripreme i tokom događaja, Savet IHF jednoglasno se složio da uputi zahvalnicu predsedniku Arapske Republike Egipat Abdel Fatah el-Sisiju , egipatskom premijeru dr. Mostafi Madbouliju i ministru omladine i sporta dr Ašrafu Sobiju“ – rekli su iz IHF-a.

„Posebno u vezi sa situacijom odloženih ili predstojećih IHF događaja, želeli bismo da naglasimo da IHF kontinuirano prati izbijanje COVID-19 i njegov uticaj na rukomet širom sveta i u potpunosti razumemo poteškoće sa kojima se suočavaju savezi, lige, klubovi i igrači.

Te poteškoće takođe uključuju restriktivne mere koje su nametnule zemlje, sprečavajući timove da se pripreme za takmičenja kako je planirano, kao i postojeća ograničenja putovanja koja rezultiraju poteškoćama u putovanjima na mečeve i turnire.

IHF naglašava svoju posvećenost zdravlju i sigurnosti svih uključenih u rukometna takmičenja, uz sve odluke donete uz konsultacije sa svim relevantnim zainteresovanim stranama, uključujući i kontinentalne konfederacije“ – stoji u obaveštenju..

KVALIFIKACIJE ZA OI U TOKIJU – ženski turniri

Prvobitno je trebalo da bude održano u Španiji, Mađarskoj i Crnoj Gori od 20. do 22. marta 2020., a zakazano je za 19. i 21. mart 2021.

Turnir 1 (Španija): Španija (ESP), Švedska (SVE), Argentina (ARG), Senegal (SEN)
Turnir 2 (Mađarska): Rusija (RUS), Srbija (SRB), Kazahstan (KAZ), Mađarska (HUN)
Turnir 3 (Crna Gora): Norveška (NOR), Crna Gora (MNE), Rumunija (ROU), tbd

KVALIFIKACIJE ZA OI U TOKIJU – Turniri za muškarce
Prvobitno je trebalo da bude održano u Norveškoj, Francuskoj i Nemačkoj od 17. do 19. aprila 2020., a zakazano je za 12. do 14. marta 2021

Turnir 1 (Norveška): Norveška (NOR), Brazil (BRA), Čile (CHI), Republika Koreja (KOR)
Norveška je morala biti uklonjena kao država domaćin zbog ograničenja izazvanih pandemijom COVID-19. Izvršni komitet IHF-a odlučiće o novom domaćinu u dogledno vreme.

Turnir 2 (Francuska): Francuska (FRA), Hrvatska (HR), Tunis (TUN), Portugalija (POR)
Turnir 3 (Nemačka): Nemačka (GER), Švedska (SVE), Slovenija (SLO), Alžir (ALG)

Svetsko prvenstvo za juniorke (U20)
Prvobitno je trebalo da bude održano u Rumuniji od 1. do 13. jula 2020., a zakazano je za 2. i 13. decembra 2020
Otkazano

Svetsko prvenstvo kadetkinja (U18)
Prvobitno je trebalo da bude održano u Kini, a zatim u Hrvatskoj od 18. do 30. avgusta 2020., zakazano za 29. septembar – 11. oktobar 2020.
Otkazano

Svetsko prvenstvo u rukometu na pesku za muškarce i žene
Prvobitno je trebalo da bude održano od 30. juna do 5. jula 2020. u Italiji
Otkazano

Svetsko prvenstvo za juniore (U21)
Mađarska, 22. jun – 4. jul 2021
Otkazano

Svetsko prvenstvo kadeta
Prvobitno je trebalo da se održi u Grčkoj od 2. do 15. avgusta 2021, a zatim je odloženo za 18. i 29. avgust 2021. zbog odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju 2020.
Otkazano

Svetsko prvenstvo u rukometu na pesku za muškarce i žene do 17 godina
Portugal
Odloženo za 2022

Svetsko prvenstvo za žene
Španija, planira se od 1. do 19. decembra 2021

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *