RFM otvorenim pismom EHF-u zatražio pomoć Vardaru! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

RFM otvorenim pismom EHF-u zatražio pomoć Vardaru!

Rukometni savez Makedonije stao je na stranu Vardara i preko generalnog sekretara Filipa Miloševskog uputio pismo Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF). Miloševski se direktno obratio prvom čoveku, Mihaelu Videreru, iznevši činjenice koje mogu da pomognu Vardaru.

Skopskom klubu, zbog zaostalih dugovanja od prethodne uprave, predstoji izbacivanje iz evropskih takmičenja, što bi bio ozbiljan udarac. Stoga je RFM odlučio da pokuša da pomogne dvostrukom šampionu Evrope, obraćajući se direktno EHF-u.

-Rukometni savez Makedonije ceni sve napore i ulaganja u rukomet naših klubova, posebno u vreme krize. Uvek nastojimo da pomognemo klubovima, kako bi rukomet opstao kao sport broj jedan u Makedoniji.

-Nakon komunikacije EHF-a i Vardara 1961, radi dogovora o bivšim dugovanjima, što je van naših nadležnosti, mi, kao rukometni autoritet, želimo da tražimo pozitivnu odluku za aktivno učešće Vardara 1961 u EHF takmičenjima za 2022/23.

-Ovaj klub je obnovljeni rukometni brend, ne samo u zemlji, već i na Balkanu. Vardar ima veliku bazu navijača i aktivno doprinosi razvoju makedonskog rukometa. Ne treba pominjati da je osvojio titulu u Ligi šampiona u sezonama 2016/17 i 2018/19 i sa tog stanovišta doprineo je novim mladim navijačima širom sveta.

-Verujemo da će odluka o izbacivanju Vardara 1961 iz Lige šampiona negativno uticati na imidž rukometa, ne samo u Makedoniji već i na Balkanu. Zato vas još jednom zamolimo da vidite gore navedeno, pre donošenja konačne odluke, navodi se u pismu Filipa Miloševskog EHF-u.

Očekuje se „bitka“ rukovodstva Vardara 1961 i EHF-a u kojoj će obe strane izneti svoje činjenice i dokaze. Ako se rukometna kuća Evrope ne predomisli, Vardar će ostati bez plasmana u Ligu šampiona, što će biti ozbiljan udarac.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *