Balkan-Handball.com

RODILA MAJKA… Sećate li se Franka Lokea?

Sećate li se Franka Lokea? Nije pogrešno reći, stariji brat Hajdi Loke, onog čuda od rukometašice, ali nije dovoljno. Nekada pivotmen (38), prestao je sa rukometnom karijerom 2016. godine i od tada ne miruje. A nije ni pre toga. Poznat po tome što mu je angažman u Zagreb propao jer je prethodno potpisao već ugovor sa danskim Skjernom, još za vreme karijere energiju je trošio na sve i svašta, pa i ekstremne sportove.

Tako je čuvena anegdota koju nam je ispričao jedan njegov bivši saigrač pre par godina po kojoj je Lokeu bilo zabranjeno da trči maratone i ultramaratone u vreme sezone. On je to radio krišom, pa je tako jednom u subotu istrčao maraton, u nedelju bio najbolji igrač svoje ekipe na bundesligaškoj utakmici (7/7) i sve se to ne bi nikada saznalo da dva dana posle nije izašla slika sa maratonske trke u lokalnim novinama na kojoj je Loke. S obzirom da je bio najbolji na terenu samo 24 sata nakon istrčavanja 42km, uprava nije mogla da ga kazni…

Posle karijere, Amicitije, Libekea, Dramena, intenzivirao je učestvovanje u maratonskim trkama, ali i započeo bavljenje triatlonom, penjao se na Mont Everest. Igra i poker, došao je do zvaničnog prvenstva Norveške.

Ono po čemu je zaintrigirao sve medije to je kostim u kome trči. Prošle godine je više kao šalu postavio „čelendž“ na svom Instagram profilu, navodeći da će ako dobije 1000 lajkova takav „od majke rođen“ trčati na maratonu u Bergenu. Dobio ih je 3.000, ali nije izneverio. Trčao je sa brojem na zadnjici.

Toliko mu se kostim Borata svideo da je u njemu učestvovao i u TV šou „Plesom do zvezda“, a neodustaje od njega ni kada je triatlon u pitanju.

Pogledajte…Frank Loke…jedan jedini…najbolji pivotmen Evropskog prvenstva 2008. u Norveškoj.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Det er viktig å ha gode sunne forbilder? Dette er et at mine store forbilder sammen med @oleeinarbjorndalen – #idol #actionfrankloke #run #borat #mankini

A post shared by Frank Løke (@actionfrankloke) on

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jeg vil høyere?? – #himalaya #kalapattar #mounteverest #actionfrankloke

A post shared by Frank Løke (@actionfrankloke) on

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *