Rukometna egzotika u Bukureštu: Brazilac i Egipćanin potpisali za Dinamo - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Rukometna egzotika u Bukureštu: Brazilac i Egipćanin potpisali za Dinamo

Rukometna egzotika u Bukureštu: Brazilac i Egipćanin potpisali za Dinamo

Marko Marjanović
0 komentar

Najbolji rumunski klub u prethodnih nekoliko godina i aktuelni šampion ove zemlje, Dinamo iz Bukurešta, pravi tim koji bi konačno mogao odigrati značajniju ulogu i na evropskoj sceni. Da će tako biti, jasno je još od angažovanja trenera Ćavija Paskvala, koji je za 12 godina u Barseloni osvojio tri titule prvaka Evrope.

„Paski“ je sa sobom poveo svog sina Aleksa i Sedrika Soreindoa. Ranije su postignuti dogovori sa Kristijanom Disingerom i Kamelom Alunijem, a tendencija dovođenja neevropskih igrača potvrđena je sa dva najnovija pojačanja.

U rumunsku prestonicu stižu Brazilac Raul Nantes (31) i Egipćanin Ahmed Kairi (26).

Raul Nantes, brazilski reprezentativac, zapravo je povratnik u Dinamo nakon samo jedne sezone provedene u redovima gradskog rivala ĆSM-a. Ovaj levi bek je prethodno reputaciju sticao u Španiji, gde je nastupao za Ademar Leon, Vilja De Arandu i Anaitasunu.

Egipatski srednji bek, Ahmed Kairi, igrao je za svoju zemlju na Mondijalima 2017. i 2019, ali nije bio deo tima Roberta Paronda na poslednjem Svetskom prvenstvu, početkom ove godine. Afrikanac dolazi iz Steaue, za koju je igrao prethodne sezone, a prethodno je igrao za Al Ahli, najbolji klub iz svoje zemlje.

Dinamo u svojim redovima ima dva igrača iz Egipta (Mamdu i Kairi), tri iz Tunisa (Banur, Misoi i Aluni), dva Iranca (Musavi i Heidarirad) i jednog Brazilca (Nantes).

Rumunski šampion je među 12 klubova koji su aplicirali za šest preostalih mesta u grupnoj fazi EHF Lige šampiona. Odluka će biti saopštena 28. juna.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball