Rumunija: Dve majstorice u četvrtfinalu plej-ofa - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Rumunija: Dve majstorice u četvrtfinalu plej-ofa

Rumunija: Dve majstorice u četvrtfinalu plej-ofa

Marko Marjanović
0 komentar

Dve od četiri serije četvrtfinala rumunskog plej – ofa za muškarce biće rešen u majstorici, odnosno trećoj utakmici. Kao prvoplasirana iz regularnog dela šampionata, Steaua Stefana Vujića, Miloša Kostadinovića i Marina Vegara je opravdala ulogu favorita eliminisavši sa 2:0, pošto je nakon 25:23 (13:11) kod kuće i u revnšu savladala Baia Mare u gostima sa 23:21 (10:8), 

Njihov rival u polufinalu biće bolji iz trećeg duela Dinama i Konstance (Mitrevski, Šijan, Vujadinović, Rakčević, Nikolić, Mladenović, Malinović, Crnoglavac, Vujović, Čutura, Velko Markoski) koji je na programu 29. aprila u Bukureštu.  U oba meča domaćin je lako trijumfovao, Dinamo sa 36:27, a Konstanca sa 27:20.

Turda je takođe u dva meča završila posao protiv Kalarašija, 27:24 kod kuće i 26:25 u gostima, a poslednju prepreku do finala saznaće nakon majstorice super uzbudljive serije između ĆSM Bukurešta (Šunjić, Blažević, Georgievski, Hrastnik)  i Politehnike Pere Miloševića (Krsto Milošević, Daskaloski, Lasica, Savić, Marjanović, Vuk Milošević, Orbović), zakazane za 28. april. Tim iz Temišvara je prvi meč dobio u gostima nakon boljeg izvođenja sedmeraca, ali su momci iz prestonice uzvratili ribrejkom, trijumfovavši sa 19:18. 

Steaua – Baia Mare 2:0

Dinamo – Konstanca 1:1

Turda – Kalaraši 2:0

ĆSM Bukurešt – Politehnika Timisoara 1:1

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball