Rumunska agonija Antea Kuduza: TRI DANA SAM NA ULICI! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Rumunska agonija Antea Kuduza: TRI DANA SAM NA ULICI!

Rumunska agonija Antea Kuduza: TRI DANA SAM NA ULICI!

Marko Marjanović
1 komentar

Potpuno neverovatna, ali očito istinita priča dolazi iz Rumunije. Najbolji igrač tamošnjeg šampiona Dinama u prethodne dve sezone, ali i čitvavog šampionata, Ante Kuduz, izbačen je iz stana jer klub nije regulisao obaveze prema stanodavcu. 

Klub koji je ove sezone igrao grupnu fazu Lige Evrope, a godinama unazad i Lige šampiona, promenio je tretman prema hrvatskom plejmejkeru od kada je obelodanio da će sledeće takmičarske godine nastupati za skopski Vardar.

Kuduz je ovu neverovatnu priču potvrdio i pojasnio u intervjuu za SPORTSKE NOVOSTI:

  • Na ulici sam već treći dan, sa sportskom torbom i nekoliko stvari koje nosim sa poslednjeg putovanja s klubom. Vratili smo se pre tri dana iz Kluža, negde oko pola četiri ujutro došao sam pred stan, ali su čuvari u kompleksu u kojem živim rekli da ne mogu u njega, da su gazde ušle u stan, promenili bravu i otišli. Molio sam da mi otvore barem da uzmem stvari, rekli su da ne mogu. Zamislite kako se čovek u tom trenutku oseća. Zvao sam klub, rekli su mi da će reagovati iduće nedelje, a ja sa sobom baš nemam ništa za život, jer mi je sve ostalo zaključano u stanu. Ja sam njima rekao da to nema smisla, da ću sa tim izaći u javnost pa su rekli da će reagov atibrže…

NIJE PRVI PUT…

  • Nije se nažalost dogodilo prvi put. Letos smo nakon priprema imali istu situaciju i čekao sam mesec dana da se stvar sredi. Onda se slično ponovilo sa nešto bržim rešenjem nakon jednog gostovanja u Ligi Evrope i sada treći put. Ne mogu to više tolerisati.

Postoji li neki razlog možda?

  • Ne znam, po meni ne, jer se klub ugovorom obavezuje plaćati stanarinu. Ništa nisam skrivio, jedini razlog može biti u činjenici da sam ih obavestio da ću na isteku ugovora ove sezone otići u Vardar i to bi možda mogao biti razlog, ali svakako nije način…

Kako se snalazite na ulici?

  • Prespavam kod saigrača i prijatelja, ali kako mnogi imaju porodicu, to nije baš ugodno i lako. Trenutno sam kod jednog prijatelja iz Srbije, inače odbojkaša. Užasno je, nemam ni veš ni majicu da se presvučem. Samo da mi je doći do mojih stvari, sve bi bilo lakše. Ovako, zarobljen sam u Bukureštu i čekam da se u klubu sastanu i da se situacija rasplete.

Kuduz se obratio i navijačima Dinama čiji je veliki ljubimac proteklih godina.

  • Da, napisao sam pismo, jer osećam potrebu obratiti se ljudima koji me poštuju da znaju kroz što prolazim. Uspeli smo pobjeći pet bodova Turdi na tabeli i jako smo blizu naslovu.

  • Iskreno, jedva čekam da se maknem od svega toga, preveliki je sve to stres nakon svega što sam dao i vjrovao da Dinamo zaista može izrasti u vredan evropski klub. Nadam se samo da će mi u Vardaru u kojem ću igrati dogodine biti bolje i lakše.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Tino 26/04/2021 - 17:29

Brat, te cekame dogodina vo Vardar, tuka barem vakvi gluposti nema nikogas da ti se slucat! Doagaj vo Skopje sto poskoro! Pozdrav!

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball