Ruskinje traže novog selektora - 7:0 za smenu Trefilova! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ruskinje traže novog selektora – 7:0 za smenu Trefilova!

Ruskinje traže novog selektora – 7:0 za smenu Trefilova!

zika.bogdanovic
0 komentar

Sa sedam glasova za i bez ijedne ruke protiv na sednici UO rukometne Federacije Rusije, smenjen je legendarni Evgeni Trefilov zbog loših rezultata na prethodna dva velika takmičenja, kao i narušenih odnosa sa vodećim klubovima u zemlji. Tako će Ruskinje u potragu za novim selektorom, kojima po rečima predsednika Alešina, „može biti i stranac“, ali pre svega neko „ko neće biti angažovan i u klubu“.

Dugo se kuvala smena Trefilova, a narastajuće nezadovoljstvo, kulminiralo je ranom eliminacijom sa OI u Londonu, gde su Ruskinje pale u četvrtfinalu od Koreje. Tada je na videlo izašlo sve što se stavljalo po strani zarad interesa reprezentacije, koja je u prethodnih 13 godina (Trefilov je preuzeo 1999) osvojila čak četiri svetska zlata (2001, 2005,2007,2009). Igračice su počele da sumnjaju u Trefilove „nasilničke“ metode, a vodeći klubovi u zemlji bili su ogorčeni zašto je u reprezentaciji bilo čak osam igračica iz kluba selektora – Lade, a tek tri (Dinamo Volgograd), odnosno, jedna (Rostov) iz redova dva vodeća tima u Rusiji unazad par godina.

Najbolji klubovi, među kojima su bili Zvezda i Astrahanočka, napisali su pismo Federaciji, kao i ministru sporta, na čiju inicijativu je i došlo na kraju do smene.

Rusija se tako u jednoj godini oslobodila dve legende – Vladimira Maksimova i Evgenija Trefilova. Da li će to doneti i boljitak ruskom rukometu, ostaju godine ispred nas da procenimo…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball