SAD fenomenalnom završnicom "prokrčiIe" put na SP - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa SAD fenomenalnom završnicom „prokrčiIe“ put na SP

SAD fenomenalnom završnicom „prokrčiIe“ put na SP

zika.bogdanovic
0 komentar

Interesantna rukometna vest nam dolazi iz Venecuele u kojoj je održano sveameričko prvenstvo u rukometu na pesku, kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo u Budimpešti, koje se održava od 12. do 17. Jula 2016. godine.

„Panamerico“ je održan u Vargasu, u Venecueli i to u četiri konkurencije. U kadetskom i seniorskom „uzrastu“ kod devojaka i momaka.
Prvenstvo je donelo pregršt kvalitetnih i interesantnih utakmica, a Iznenađenje je ono što se desilo u polufinalu u muškoj konkurenciji, gde je selekcija SAD-a pobedom nad domaćinom Venecuelom (rezultat 2:1 (22:17; 14:24; 9:8)) obezbedila plasman na SP. U drugom polufinalu, Urugvaj je bio bolji od Argentine (2:0 (18:14; 20:12)), što je značilo da su „Urusi“ pridružili „Amerima“ u plasmanu na najveću svetsku smotru. SAD tu nisu stale, već je trijumf ostvaren i u finalu: 2:1 (14:12, 7:24, 9:6). Američka selekcija će predstavljati lepo osveženje na peščanim terenima i za očekivati je da će njen plasman na SP predstavljati novi impuls za napredak Beach Handball-a u SAD, ali i celom svetu, naročito imajući u vidu da će tokom poslednje trećine 2017-te, SAD u San Diegu biti domaćin prvih Svetskih peščanih igara (World Beach Games), takmičenja u organizaciji Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOC)!

U ženskoj konkurenciji, put ka Budimpešti su obezbedile selekcije Urugvaja i Argentine (2:0 (17:16; 14:13) za „Urusice“ u finalu), dok im „u leđa gledaju“ Paragvaj, pa Venecuela.

I kadetske ekipe su igrale u kategoriji ekipa koje će nastupati na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu 2018-te. Kadetskom U16 konkurencijom je dominirao domaćin, pobednik i kod devojaka i kod momaka. Kod devojaka je drugi Urugvaj, a potom Kolumbija i Argentina. Kod momaka, „srebro“ je došlo u ruke Ekvadora, „bronza“ Kolumbiji, dok je četvrta Argentina.

Ranije, svoje mesto na seniorskom SP su obezbedile ženska i muška seniorska selekcija Brazila, činjenicom da obe selekcije „čuvaju“ trofej najboljih na planeti.

Verujemo da su upravo Brazilci i njihov trener Antonio Gera bili „X faktor“ koji je doprineo da „Ameri“ ovako eksplodiraju, obzirom da su zajedničke pripreme sa selekcijom Brazila najbolji način za brzi napredak za sve koji se bave rukometom na pesku!

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball