Senzacija u Danskoj: Autsajder šokirao Olborg u finalu Kupa! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Senzacija u Danskoj: Autsajder šokirao Olborg u finalu Kupa!

Senzacija u Danskoj: Autsajder šokirao Olborg u finalu Kupa!

Marko Marjanović
0 komentar

Prvi put u istoriji takmičenja, ekipa Morsa osvojila je Kup Danske, pošto je u velikom finalu ostvarila senzacionalnu pobedu nad velikim favoritom Olborgom 32:31 (17:17). Završni turnir odigran je pred do pola ispunjenim tribinama „Jiske Bank Boksen“ dvorane u Herningu. Mors je u polufinalu bio bolji od Skjerna, a Olborg od GOG-a.

Mors-Thy Handball – Aalborg Handball 32-31 (17-17)

Mors-Thy Handball: Erik Toft 6, Bjarke Christensen 5, Mads Hangaard 5, Frederik Tilsted 4, Emil Bergholt 4, Lasse Pedersen 3, Jonas Nielsen 3, Jacob Hessellund 1, Allan Hansen 1.

Aalborg Handball: Nikolaj Læsø 7, Felix Claar 6, Magnus Saugstrup 4, Lukas Sandell 4, Buster Juul 4, Mark Strandgaard 3, Sebastian Barthold 2, Mads Christiansen 1.

U vrlo neizvesnom finalu, Mors je češće bio prednosti, najviše 26:22 sredinom nastavka, ali vicešampion Evrope nije odustajao do kraja. Imao je tim Stefana Madsena poslednji napad na utakmici, ali nije uspeo da je uvede u produžetke.

Olborg je ovim porazom okončao paklen finiš sezone skladišten u jednu sedmicu – fajnal-for turnire Lige šampiona i nacionalnog Kupa okončao je porazima u finalima, dok je u danskom prvenstvu uspeo da osvoji titulu trijumfom nad Silkeborgom. 

I pored toga, pobeda ekipe Morsa je veliko iznenađenje – radi se o timu koji je zauzeo 11. mesto u domaćem prvenstvu ove sezone.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball